Fyrverkerirøyken hadde knapt lagt seg over Gaula da Svein Bakkejord dro en 10 kilos laks.

Bakkejord fra Trondheim var den første som fikk på land laks i valdet Borten/Losen i Gaula. Sammen med mange andre ivrige hadde han trossa beskjedne 2 varmegrader og stod klar langs elvebredden da startskuddet for årets laksesesong gikk.

Ekstatisk

Ti minutter over klokka tolv natt til mandag stod slukstanga til Svein Bakkejord som en u:

- Jeg har aldri fått fisk så fort som dette før. Rekorden var etter femten minutter. Dette var topp rett og slett! Jeg har slått opp teltet men det var helt unødvendig, forteller han glisende. Har en dratt på land en laks, så må en vente til neste fiskedøgn før en kan starte på igjen.

Stor laks i elva

- Hvor fornøyd er du nå?

- På en skala fra 0-10 så er det tolv, sier Bakkejord luntende med 10-kilolaksen i handa på veg mot bilen og Trondheim. Utover natta og morgentimene ble det landa fisk med jevne mellomrom, der den minste så langt var på 6 kilo og den største på 14. Dette tyder på at det er en del stor laks i elva, rett etter sesongstart. Flertallet av laksene har blitt tatt med mark.

STORLAKS: Svein Bakkejord får gratulasjoner etter å ha dratt på land den første storlaksen på Borten/Losen valdet i Gaula.
10 MINUTTER: Laksen kjempa i rundt ti minutter før Svein Bakkejord fra Trondheim fikk den i land.