27-åringen er spent på om han får oppfylt drømmen om egen gård eller om han mister den fordi familien til den tidligere eieren tar den på odel.

4. mars sto våningshuset på gården til Ottar Eid i lys lue. Huseieren lå på sykehus for å få tatt en hjerteoperasjon mens brannvesenet kjempet for å få kontroll over flammene. Brannvesenet klarte å hindre at våningshuset brant ned, men huset fikk store brannskader.

Det er lett å se brannens herjinger når en kjører forbi gården som ligger fint til på en høyde på Korsvegen. Hovedhuset har svarte vegger, og store deler av taket er gått tapt. Innvendig har flammene hatt tak både i første og andre etasje.

Måtte selge

Flere ønsket å kjøpe gården da den ble lagt ut for salg, og Bjørn Eirik Indset fikk tilslaget på 740.000 kroner og kår verdt 120.000 kroner. Gården er på 160 mål jord og 600 mål skog. Indset har garantert den forrige eieren egen kårleilighet.

- Jeg har bestandig hatt en drøm om en gård, og jeg er glad i dyr. Jeg har alltid vært på utkikk etter en, forteller Indset som kjøpte gården 1. september i fjor. Foreldrene hans som bor på Kuhaugen i Melhus sentrum, kjøpte stor gård i Meldal etter at han ble voksen. Der har han muligheter til å hente tømmer for å restaurere det brannherjede huset.

Indset har samboer og en sønn på fire år. Til sommeren venter de nytt tilskudd til familien. På grunn av familieforøkelsen så familien seg ikke råd til å bo lenger i hytta de har bodd i, det tidligere drosjehuset i Melhus sentrum. De flyttet drosjehytta til foreldrenes hage på Kuhaugen, men 40 kvadratmeter ble for lite. Mens de pusser opp gården, bor de i et hus på Korsvegen de har kjøpt.

Tømrer og syklist

Hjelp kan han trenge fordi han ikke klare så tunge løft. Som en av flere syklister var han utsatt for ei alvorlig trafikkulykke i Mostadmarka. En lastebilsjåfør kolliderte med ei gruppe syklister i en sving.

- Jeg brakk ryggen, nakken, kjeven og knuste begge håndleddene. Kameraten min havnet i rullestol, og jeg var glad jeg overlevde, forteller Indset.

Hvor stor erstatninga blir, vet han ikke helt. Behandling av saken har tatt lang tid.

Spent på odel

- Jeg blir ganske bitter om jeg mister gården, sier Indset som har investert 350.000-400.000 kroner i utstyr for å drive restaurering. Planen hans som han allerede er godt i gang med, er bytte ut de stokkene som er mest ødelagt, male utvendig og få lagt på nytt tak. Det hellaftede huset har klart seg forbausende bra.

PÅGANGSMOT: - Det var altfor galt å rive våningshuset selv om det sikkert hadde vært det enkleste, sier Bjørn Eirik Indset som allerede har kommet godt i gang med restaureringa.