Mesterskapet går på det topp moderne anlegget i Hauka. Allerede i helga starter rigginga på stadion slik at det står klart når de første skuddene fyres løs på torsdag.

- Alt er i rute, og det er ingen form for panikk. Totalt skal nærmere 150 funksjonærer i sving under NM¿et. Uten de frivillige som stiller opp, har vi ikke hatt en sjanse til å gjennomføre dette, sier leder for NM-komiteen, Frank Røym, takknemlig.

Tildelt NM i 2002

Sokna ble tildelt junior-NM for to år siden på bakgrunn av en glimrende gjennomføring av et norgescuprenn i desember 2001.

- Vi ble oppfordret til å søke. Vi vurderte det ei stund, for det krever mye. Men til slutt kastet vi oss uti det, forteller Røym.

Gjestfri kommune

- Mange er innlosjert i private hjem. Folk oppi her har stilt hus og hytter til disposisjon. I tillegg overnatter løperne på hoteller, campingplasser og andre offentlige krypinn. Folk i Midtre Gauldal har virkelig åpnet dørene, og dette er ikke bare Soknas mesterskap, men hele kommunens, forteller Røym.

Inntektssida på budsjettet viser 300.000 kroner. Av dette er to tredjedeler sponsormidler.

- Sponsorbiten har vi passert alt. Det lokale næringslivet har stilt velvillig opp. De er kjempeflinke til å støtte opp om slike arrangement.

Internasjonalt anlegg

- Vi kunne hatt renn her midt på natta, så bra er det, fastslår han.

Gjennom Støren Hotells eier, Manfred Raguse, har også det tyske seniorlandslaget vurdert å benytte Hauka stadion som treningsarena. Det vitner om kvalitet.

PS! Av lokale løpere stiller Anne Lise Aas (16) og Vegard Løkken (17). Begge går for arrangørklubben Sokna.

INGEN PANIKK: Ordfører Erling Lenvik (til venstre) og leder i NM-komiteen, Frank Røym, har det meste klart foran junior-NM i skiskyting, som starter i Soknedal kommende torsdag.