Etter en oppsummering av tallene fra butikkene på Melhustorget, ser senterleder Ketil Reppe at det uka før julaften, var rekordomsetning. Selv når en tar med uka da den nye delen av senteret åpnet, har det aldri vært så stor omsetning før.

Senterlederen er svært godt fornøyd med at kundene har benyttet seg av butikkene på Melhustorget. Julehandelen kom sent i gang, og når den først kom i gang, ble det skikkelig trøkk i handelen. Sammenlignet med julehandelen i fjor, er det ei økning på fire prosent. Samtidig var det en handledag mer i fjor.

Særlig blomsterhandelen, bokhandelen og parfymebutikken opplevde nærmest eventyrlige dager før julaften. Det var også gode dager for dagligvarebutikken.

- Ti prosent av omsetninga står trondheimere for, og vi er godt fornøyd med at folk fra Trondheim har funnet veien hit. Fortsatt er handelslekkasjen ut av Melhus fryktelig stor, og den er på 60 prosent. Det er mye å hente ennå, sier Reppe.

Strålende fornøyd

Engstelsen for at kundene kjørte utenom Melhus sentrum da julehandelen skulle gjøres, viste seg å være uberettiget for Megasenterets del.

- Siste uka før jul var knallbra, og vi hadde 20 prosent økning i forhold til i fjor. Vi er storfornøyde, sier daglig leder Jørgen Bye ved Mega Melhus.

Les mer i papirutgaven onsdag 28. desember

FORNØYD: Aksel Berg er sammen med bestefar Jostein Stenset som snarest innom lekebutikken på Melhustorget for å se på lekene. Ekspeditør Bodil Trøan hadde ikke så mange kunder først på gårdagen, men før jul var det hektisk. Da gikk butikken tom for slageren Roboraptor. Ellers har spill, dukker, hobbysett og elektronikk-sett vært populære.