Lørdag går det 24 kilometer langre rulleskirennet fra Snøan på Støren til Enodd i Budalen. Fra før av var landslagsløperne Marit Bjørgen, Kine Beate Bjørnås og John Kristian Dahl klare. Nå har også Hetland, Eldar Rønning, Johan Kjølstad og Kristian Horntvedt meldt seg på. - Det er jo ikke for dem vi arrangerer dette, det er for massene. Men skal en få med massene må en ha noen slike trekkplaster, så det betyr enormt mye, sier Hans Enlid i Støren Sportsklubb

Langt for sprinterne

Og som om ikke landslagsløperne var nok, stiller også juniorverdensmester Kari Vikhagen Gjeitnes fra Molde-klubben Skåla. Fjorårsvinner Stig Rune Kveen fra Strindheim tilhører skiforbundets impulsgrupper, som trener litt med landslagene. Med Gaulatrippel’n-vinner Krister Trondsen i tillegg er det et tydelig elitepreg på deltakerlista. - Vi savner kretslagsløpere. Nå har vi landslagsutøvere og trimmere, men mangler et mellomsjikt. Men det kan jo hende de bare er seine til å melde seg på, sier Enlid. Tore Arne Hetland har VM- og OL-gull i sprint fra 2001 og 2002. I likhet med Rønning, Kjølstad og Dahl tilhører han sprintlandslaget. - Det blir spennende å se han gå så langt som dette. Kveen kan godt vinne i år også, sier Enlid.

Luftige premier

Påmeldingsfristen gikk egentlig ut mandag, men for etternølere er muligheten åpen helt til i morgen kveld. Mandag var 59 påmeldt, 14 flere enn da rennet ble arrangert for første gang i fjor. For øvrig har opplegget blitt endret for klassene jenter og gutter 16-17 år. Disse skal i likhet med 14-15-åringene starte på Økdal og gå til sammen 10 kilometer. - Vi fikk ønsker om det. 24 kilometer med så mye stigning kunne blitt litt brutalt, særlig for 16 år gamle jenter. Nå blir det litt mer menneskelig, sier Enlid. Siden sist har det også blitt to nye premier. Gaula laksefestival har stilt to helikopterturer til disposisjon, og alle som deltar i rittet er med i trekningen. Også utdelinga av de øvrige premiene skjer på laksefestivalen.

ELITEINNSLAG: Tidligere OL-vinner Tor Arne Hetland (forrest) stiller til start i rulleskirennet Max Pulse Race på Støren lørdag. Det gjør også Eldar Rønning (midten) og John Kristian Dahl (bak). Alle tre tilhører landslaget i sprintlangrenn. (Foto: Richard Sagen, Adresseavisen)