Winsnes maskin og transport kan dokumentere at avfallet etter rivingen av lageret til S-laget på Bjørgen er deponert korrekt, og ikke brent.

- Avfallet etter rivingen av lageret til Bjørgen samvirkelag er levert Norsk gjenvinning, unntatt stålbjelkene som vi har tatt vare på, og betongen som er levert til knusing. Vi har dokumentasjon på at alt er utført korrekt og etter alle lover og regler, sier Arne Winsnes i Winsnes maskin og transport.

Mange har kontaktet Trønderbadet etter å ha sett brenning av avfall i området i Vinsnesmarka, som disponeres av Winsnes maskin og transport. Brenningen foregikk på samme tid som rivingen av lageret til Bjørgen s-lag.

- Jeg er i gang med bygging hjemme på huset, og i den forbindelse kjørte jeg et par tilhengerlass med panel, som jeg brente. Det var tydeligvis det dummeste jeg har gjort på lenge, hvis folk tror det var avfall fra samvirkelaget som brant. Det var det slett ikke, sier Arne Winsnes.

Han understreker at brenningen var noe han gjorde som privatperson, og hadde ingenting med bedriften å gjøre.

- I forbindelse med anbudsrunden ble vi anklaget for å ha unnlatt å regne med avgift for levering av avfall til Norsk gjenvinning. Men vi vet utmerket godt hvordan prisnivået er, og det er umulig å jukse med sånt. Vi leverer flere tusen tonn hvert år, og betaler det vi skal, legger han til.

To firmaer leverte inn anbud da Statens vegvesen inviterte til anbudskonkurranse på rivingen av lageret til samvirkelaget. Prosjektleder for ombyggingen av riksveien på Singsås, Gunnar Bakken, har krevd dokumentasjon fra Winsnes maskin og transport på at alt er gjort riktig.

- For vår del er det viktig at alt foregår etter boka. Jeg har blitt lovet dokumentasjon på at Winsnes maskin og transport har levert avfallet på riktig måte, sier Bakken til Trønderbladet.