Under årets sankthans-arrangement vil Buvik songlag sende både badeender og båter nedover Vigda.

- Vi ønsker å invitere folk til å bygge sin egen båt i forkant av arrangementet 23. juni. Båtene skal slippes fra brua ved demningen i Vigda, og seile ned til Tangen, forteller Kristin Elvsveen i Buvik songlag.

Det var i fjor songlaget for første gang arrangerte anderace i Vigda i forbindelse med sankthansfeiringen. Løpet var en så stor suksess at koret i år vil utvide med et båtrace ned den samme løypa.

De hjemmesnekrede båtene skal være opp til 15 centimeter brede og opptil 30 centimeter lange.

Premier

- Jeg har fått beskjed om å varsle om at eneste lovlige framdrift for båtene er strømningene i elva, sier Elvsveen, som oppfordrer interesserte til å begynne å tenke på båtbygging allerede nå.

I utgangspunktet er det kun snakk om å kåre raskeste båt, men om kreativiteten er stor, sier Elvsveen at det også kan bli premie til mest kreative båt.

Etter båtracet vil det også i år bli lagt opp til badeandrace. De nummererte endene vil sendes ned den samme løypa.

Leker og grill

- Trolig må vi øke antall ender i år. I fjor ville vi bare prøve ut og se hvordan det fungerte. Men det ble en suksess med hele familier som sprang etter elva, sier Elvsveen.

I fjor var arrangementet rettet mot familie og venner, i år er det fritt fram for interesserte å møte opp på ettermiddagen sankthansaften.

- Det er ingen aldersgrense, men de yngste bør nok ha med noen voksne ved elva, sier Elvsveen.

ANDELØP: Glimt fra andeløp på Hovin i fjor.