Per Bjarne Bonesvoll har blitt fratatt sin politimyndighet som oppsynsmann i Forollhogna. Grunnen er at politiet er misfornøyd med hans opptreden og vurderingsevne.

Den pensjonerte politimannen og politikeren Per Bjarne Bonesvoll er med i styret for Endalen seterveg, og ble i forbindelse med utbyggingen av setervegen anmeldt for arbeidet.

– Erkjenner ingen skyld

I ett år har han hatt status som siktet, men det var først sist fredag han fikk brev fra Sør-Trøndelag politidistrikt om tilbakekalling av begrenset politimyndighet.

– Saken er ikke avgjort, men jeg føler meg forhåndsdømt. Jeg mener at vi har holdt oss innenfor det som er lov å gjøre, og erkjenner derfor ingen skyld i saken, sier Bonesvoll.

Hans begrensede politimyndighet har vært i forbindelse med villreinjakt i Forollhogna.

Kan ikke påklages

Veilaget tok opp igjen arbeidet på deler av veien i høst, og Bonesvoll regner med at det var dette som utløste reaksjonen fra politidistriktet.

– Men arbeidet vi gjorde nå var på den strekningen vi i en rettssak i 2006 fikk medhold for utbedringene. Det veilaget gjorde har vi ryggdekning for å gjøre, men andre myndigheter aksepterer ikke dommen fra 2006, mener Bonesvoll.

Han mener saken burde vært avgjort for lenge siden. Tjenestebeviset sitt har han nå levert inn, sammen med et brev der han gir sine synspunkt på saken.

– Det går ikke an å påklage saken, men jeg vil vurdere å kontakte sivilombudsmannen på grunn av saksbehandlingen, sier Bonesvoll.

– FORHÅNDSDØMT: Per Bjarne Bonesvoll får ikke lenger ha oppsyn med villreinjakta i Forollhogna. Politiet reagerer på vurderingsevnen til den pensjonerte lensmannen. Arkivfoto