Stadig mer flybagasje havner på avveie.- Og når duendelig får kofferten er den tømt for verdisaker, advarer forsikringsselskapetTryg.

Elektronikk, penger, verdisaker og skjøre gjenstanderskal ikke sendes i innsjekket flybagasje. Blir det stjålet eller knust, får duikke dekket tapet.

- Flybagasje blir håndtert av mange i løpet av en reise.Ikke bare av flyselskapenes eget personell, og ikke alle har ærlige hensikter,sier talsmann for reiseskade i Tryg, Roy Strøm Vetaas.

At stadig mer bagasje gjennomlyses, åpnes ogsikkerhetssjekkes øker faren for at gjenstander forsvinner eller blir stjålet.

- Dyre og billige smykker kan se like spennende ut på etrøntgenbilde, sier Vetaas.

- Vi erstatter forsinket og tapt bagasje, men vi fårsjelden hele erstatningen refundert fra flyselskapene. Det er derfor dessverreslik at forsvunnet flybagasje kan bidra til å øke prisen på forsikringen, sierVetaas i Tryg.

Alle reiseforsikringsselskaper har tatt inn i vilkårenesine at de ikke dekker visse gjenstander dersom de er sendt med flybagasjen.Med verdigjenstand menes mobiltelefoner, datamaskiner, kamarautstyr, gps,smykker, penger, klokker og denslags.

Dette bør du ta med i håndbagasjen

Verdipapirer inkl. pass

Medisiner

Skjøre gjenstander

Foto-,video- og datautstyr

Optisk utstyr, annen elektronikk

Mobiltelefon

Alle smykker

Penger

Klokker

Briller

Dyre solbriller

Flasker med flytende innhold

Bedervelige matvarer

Kilde: Tryg