– Vi er så heldige å ha egen hytte i Vassfjellet. Denne benytter vi 1-2 ganger i uka hele året gjennom. Nå når det endelig kom snø, var det ekstra artig å være der, forteller daglig leder Hilde Johnsen i Elvebakken Montessoribarnehage.

Strabasiøst, men artig

Mandag var det turdag til hytta for alle 4-åringene og noen 3-åringer. Det var mye snø, så det ble en ekstra artig og strabasiøs tur for å komme seg helt opp. Barna stor koste seg, der de vasset i snø til langt oppe på knærne. Gleden var stor da vi endelig ankom hytta. Da var det lek ute i snøen i mange timer. Barna fikk akt seg i snøen, laget fine hytter inn under trærne og var på oppdagelsesferd i vinterlandskapet. Et eldorado!

På ski i timesvis

Onsdag var det storlaksgruppa (5- åringene) som hadde turdag til hytta. De aller fleste barna hadde med seg ski denne dagen. Da ble det en kombinert hytte og skitur. De gikk på ski fra toppen av vanntanken og helt fram til hytta. Da de kom opp til hytta ble det tråkket løype (et åttetall) mellom trær og stubber. Barna gikk på ski i timesvis. Når jeg spurte barna om hva de synes er best med hytteturene kom følgende svar: «Vi lager så mye god mat på bål der. Pizza, suppe og til og med muffins har vi laga» sa Sara. «Og så får vi leik oss inne i køyesenga», sa Perle Alice. «Og når det er snø kan vi gå på ski og ake oss», sa Carina. «Det er kjempeartig å vær på hytta» samstemte jentene.

Hilde Johnsen