– På to dager har vi fått registrert 66 nye smittetilfeller, og vi er ikke overrasket over at det er høye tall fordi det var forventet. Fortsatt er hovedtyngden av de smittede i alderen 20–29 år, men vi ser også et hopp i smittetall for gruppa 10–19 år, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

I løpet av tirsdag fikk Melhus registrert 49 nye tilfeller av covid-19, og så mange er aldri blitt registrert for Melhus på en dag.

Hittil i januar har tendensen vært at få eldre smittes. Enhetsleder Brækken forteller at i aldersgruppa 70 år og oppover er det to smittetilfeller, og begge er i gruppa 70–79 år.

Barn og unge

I gruppa 0–9 år har kommunen til og med tirsdag registrert 24 smittetilfeller, 31 i gruppa 10–19 år, 63 i gruppa 20–29 år og 29 i gruppa 30–39 år. Det er også noen smittetilfeller i øvrige aldersgrupper.

– Hovedtyngden er altså i gruppa 20–40 år, og Melhus følger trenden i Trøndelag. Når det gjelder smitte blant barn, følger vi med på skoler og barnehager. Melhus kommune har ikke vurdert noen tiltak i skoler og barnehager selv om det er smitte der, sier Brækken.

Samtidig sier Brækken at kommunen må legge planer slik at færrest mulig kommer i karantene.

Selvtesting skal bli enda viktigere ifølge myndighetene, og Brækken forteller at kommunen legger planer for mottak og utlevering av selvtester.

– Det er fortsatt slik at selvtester leveres ut på den kommunale teststasjonen. Tidsrommet utlevering skjer, er lengre enn de to timene som har vært oppgitt. Foreløpig er det ikke utlevering av selvtester i helgene, forteller Brækken.

Brækken minner om at det kan forventes mer smitte, og at det fortsatt er viktig å holde avstand.

Melhus har fått registrert totalt 880 smittetilfeller i koronatiden, og dette tallet kan øke på utover onsdagen. Brækken forteller at det har kommet et nytt system for varsling av smittetilfeller til kommunen så det kan være at noe av det som ble varslet for en dag, kan være tilfeller som hang igjen fra dagen før.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal fikk registrert ni nye smittetilfeller på tirsdag og seks så langt på onsdag. Totalt har Midtre Gauldal fått registrert 376 tilfeller av covid-19 i koronatiden.