Melhus

Melhus kommune melder at det mandag ble registrert 145 nye smittetilfeller for covid-19. De aller fleste tilfellene er innmeldte positive hurtigtester ettersom antall registrerte PCR-tester er lavt. Ifølge Folkehelseinstituttet fikk Melhus fem positive PCR-tester i løpet av mandagen og 44 positive PCR-tester på tirsdag formiddag.

Buen helse- og omsorgssenter er blitt stengt midlertidig for besøk på grunn av et stort smitteutbrudd blant beboere/pasienter og ansatte.

I løpet av helga passerte Melhus 4000 smittetilfeller for covid-19 for koronatiden, og kommunen melder om at det totalt er registrert 4151 smittetilfeller. Tallet er nesten 2000 over tallet Folkehelseinstituttet har, og det skyldes at Folkehelseinstituttet bare registrerer positive PCR-tester og ut fra hvor folk er folkeregistrert.

Etter en nedgang i testing med PCR-tester i forrige uke, ble det en oppsving på mandag. 82 tok PCR-test i Melhus. Melhus har egen teststasjon i Lenavegen i Melhus sentrum, og har også ansatte som tar PCR-tester andre steder i kommunen. Hurtigtester deler kommunen ut fra en bod hos Idrettsveien bofellesskap i Lenavegen. Totalt i koronatiden er det tatt 24.635 PCR-tester i Melhus.

Midtre Gauldal

– Det var 307 registrerte i forrige uke, og dette var altså fem prosent av befolkningen. Men vi vet ikke hvor stor andel som registrerer de positive testene sine. Det er ganske mye smitte, men de nøyaktige tallene har vi ikke lenger, forteller kommuneoverlege Bjørn Lyngen i Midtre Gauldal.

Tallene kommunen sitter med, er altså høyere enn de tallene Folkehelseinstituttet viser og som en kan se på VGs side også. Folkehelseinstituttet registrerer bare positive PCR-tester, og med anbefalingene om at bare voksne og personer uten den tredje vaksinedosen skal teste seg, blir det færre som tar PCR-test. Midtre Gauldal fikk mandag ikke registrert noen nye positive PCR-tester ifølge Folkehelseinstituttet, mens det var 18 nye på tirsdag formiddag. Kommunen har åpent for PCR-testing tre dager i uka.