TV-innsamlinga ved Buvik skole ga nye 40.000 kroner til humanitære formål. Til sammen har skolen nå samlet inn i underkant av en halv million kroner.

Det eksakte beløpet i år ble 40.814 kroner. Også tidligere år har Buvik skole vippet over 40.000, men årets beløp var absolutt blant de aller beste noen gang.

- Jeg er utrolig stolt av dere i dag. Det er artig å ha en skole i kommunen som gjør en slik fantastisk jobb år etter år. Jeg skal hilse fra ordførerne og si tusen takk, sa kommunestyremedlem og leder i Skaun Sp, Gunn Stokke, som tok imot sjekken på vegne av Skaun kommune.

Buvik skole startet denne innsamliga på 80-tallet. Siden 1990 har de ført nøyaktig regnskap som viser at de har samlet inn drøyt 460.000 kroner totalt.

Aktivitetene på skolen som hovedsaklig samlet foreldre, besteforeldre og søsken, startet på morgenen. Utover dagen var det kafeteria, kaketombola, utlodning, konkurranser og åresalg.

- Sjekken skal henges opp på rådhuset i Børsa, forsikret Stokke.

Pengene fra årets TV-aksjon går til UNICEF Norge som vil benytte dem til barn som er berørt av hiv/aids i ulike deler av verden.

PENGEGALOPP: Elevrådsleder ved Buvik skole, Marius Kvalvik (12), kunne stolt overlevere 40.814 kroner til Gunn Stokke i Skaun kommune i går. Pengene er øremerket TV-aksjonen.