Sommerværet i Trøndelag preges av alt annet enn sol og tosifrede varmegrader, og det er så kaldt og ufyselig vær at folk går rundt i boblejakker og ullgensere.

Varmere i fjor

Lørdag morgen ble det målt bare 6,8 grader ved Soknedal målestasjon. Det var en kjølig start på 16. juli i fjor også, men da kom temperaturen opp i 21,7 grader utpå dagen ifølge Meteorologisk institutt. I løpet av lørdagen vil høyeste temperatur ifølge Meteorologisk institutt, bli bare 11 grader.

De nærmeste dagene vil det ifølge Meteorologisk institutt, fortsatt bli gråvær med regnbyger innimellom. Onsdag kan det bli litt sol, og så blir det solrikt natt til torsdag. Deretter kan det bli ny runde med regnbyger.

Færre på veien

På E6 er det mye ferietrafikk, og det kan synes som at det er flere kjøretøy på vei sørover enn nordover. En sjekk av trafikkdata fra Statens vegvesen bekrefter dette. Fredag ble det registrert 7927 kjøretøy på vei sørover forbi målepunktet Horg (Lundamo), mens det ble registrert 6423 kjøretøy på vei nordover.

I fjor da «alle» skulle på norgesferie på grunn av covid-19, var det mer trafikk på E6 enn det det er nå. 16. juli i fjor ble det registrert 10.222 kjøretøy på vei sørover forbi tellepunktet Horg (Lundamo), mens det altså i går var 7927 kjøretøy. Totalt når en tar med begge kjøreretningene, ble det i fjor registrert 17.167 kjøretøy forbi tellepunktet Horg, mens det i år var 14.350 kjøretøy på tilsvarende fredag.