Elevene på 7. trinn ved Brekkåsen skole fikk tirsdag et besøk til stor inspirasjon. De har nemlig et prosjekt innen teknologi og design. De skal designe og produsere sin egen bil, som skal konkurrere i et rallyløp på fredag.

Studentene fra NTNU kom løftende på en liten bil fjorårets avgangsstudenter hadde laget. Denne bilen tok andreplassen i Shell Eco-Marathon i Frankrike i sommer. Konkurransen går ut på å lage den bilen som bruker minst mulig drivstoff. Bilen Pure Choice fra NTNU kjørte 729 kilometer og slapp ut en energimengde tilsvarende en liter bensin.

Fikk sitte påNTNU - lærer Knut Aasland forklarte hvordan studentene bygde bilen og hvordan konkurransen gikk. Bilen kjører på hydrogen.

Men det morsomste, så klart: Bilen kjørte fram og tilbake i gangen ved inngangen til skolen. Elevene sto tett stimet slik at bilen akkurat fikk nok plass til noen runder.

Stor stas var det for Osama Al-Najjar og Jørgen Rønning Hjulstad som fikk sitte på bilen.

Det var en av foreldrene som kjente til prosjektet, som fikk ordnet med det storfine besøket på Brekkåsen skole.

- Dette er suveren inspirasjon for elevene. Og foreldrene er så engasjerte. De bidrar, og det gjør undervisningen enda bedre og mer spennende, sier rektor Marit Volden.

Les mer om besøket, bilen og elevene ved Brekkåsen i lørdagens avis.

FØLG MED PÅ SKOLEN: Jørgen Rønning Hjulstad fikk seg også en tur. Etterpå fortalte Stian Christensen fra NTNU hvor viktig det er å følge med på skolen, spesielt i realfagstimene.
FIKK SITTE PÅ: Osama Al-Najjar fikk sitte på et par runder. Stor stas, og stor jubel blant de andre elevene.
STOR STÅHEI: Det var stor interesse for den lille bilen.
MOTORSJEKK: Her sjekkes motoren. Bård Pettersen i grønn skjorte er student ved NTNU. Han forklarte hvordan den elektriske motoren virket.
TIPS: 7. trinnet fikk nyttige tips og råd om hvordan bygge den raskeste bilen til rallyløpet på fredag. Stian Christensen fra NTNU pekte og forklarte.
CENTIMETERSLUKER: Denne knøttlille bilen viste hvordan en bil klarer å gå på hydrogen. Den gikk sakte, men elevene fulgte nøye med på hver centimeter.
BILBYGGERE: Bilen er i støpeskjeen ennå, men elevene fikk mange gode tips fra NTNU-studentene. Rebecka (foran) og Therese fulgte nøye med.