Politikerne i utvalget for næring plan og forvaltning overkjørte administrasjonen. Et enstemmig utvalg meiner bygginga av den omstridte setervegen i Endalen er lovlig.

Setervegen blei stoppa av myndighetene ved at administrasjonen i Midtre Gauldal varsla om at det ville bli 100.000 kroner i dagbøter om arbeidet fortsatte. Kommunen meiner at utbyggerne må søke om å gjøre arbeid med vegen. Det er veglaget i Endalen som ønsker å gjøre utbedringer på traktorvegen som ligger i landskapsvernområdet til Forollhogna nasjonalpark. Kommuneadministrasjonen har anmeldt veglaget for arbeidet med vegen.

- Vedlikehold og ikke utbygging

Den omstride saka havna i retten forrige gang det var gjort arbeid med vegen. I dommen fra 2006 blei veglaget frifunnet for ulovlig utbygging. Da var halve strekninga på rundt en kilometer ferdig. I sommer starta veglaget på nytt arbeidet med å forbedre traktorvegen. Det førte til protester fra naturvernmyndighetene. Stridens kjerne er spørsmålet om setervegen er ei utbygging av veg eller om det er vedlikehold. Fram til nå har vegen kun vært farbar med traktor. Veglaget meiner at å kjøre på vegen slik den er i dag er farlig. Olav Heggvold (Ap) leder utvalget som enstemmig støtta utbyggerne:

- Vi forholder oss fra dommen i 2006 som slår fast at de har lov å jobbe med vegen.

- Hva meiner du administrasjonen har tatt feil i?

- Striden har stått i om dette er vedlikehold eller ikke. Vi meiner det er vedlikehold og der er forskjellen.

- Hva skjer videre i saka?

- Saka er anmeldt og det vil komme ei etterforskning etter hvert.

- Hvor spesielt er det å gå mot administrasjonen?

- Det har dette utvalget gjort før og det er ikke noe nytt eller spesielt.

FORELØPIG SEIER: Arnulf Storrøsæter i veglaget i Endalen og advokat Hilde Wahl Moen vant en foreløpig seier i vegsaka. Om ikke saka havner i retten på nytt er det trulig opp til Fylkesmannen om vegarbeidet kan fortsette.