122 unge fotballspillere har denne uka flydd rundt nede i Gruva med en ball i bena og et smil om munnen. Spillegleden ligger tykt utenpå, og iveren etter å komme i avisen er heller ikke overdrevent godt gjemt. Enkelt har også planer om å komme lenger enn til sportssidene i Trønderbladet.

- Jeg skal i hvertfall begynne på et fotballag som vises på TV, er Tommy Myklings svar på hvor god han skal bli som fotballspiller.

Både Tommy og bestekompisen, Kim Andre Størlan spiller fotball for Melhus, og de mener begge at det først og fremst er artig å spille fotball, men også at det er fint å treffe nye og gamle venner under fotballskolen.

Kjent med nye fjes

Fotballskolen i Gruva arrangeres nå for tiende gang, og 122 unge fotballspillere har altså meldt seg på årets utgave. 47 jenter og 75 gutter. Målet med fotballskolen er i følge Frode Vikan i Melhus Fotball å gi barna et tilbud om sommeren, og at alle som kommer skal ha det artig med fotball.

- Vi har fotballskolen mest fordi det er viktig med et tilbud på sommerhalvåret, samtidig er det jo artig at deltakerne blir kjente med nye fjes fra nærområdet, sier Vikan, som legger til at det er unger fra både Melhus, Gimse og Buvik som samles i Gruva.

Fotballskolen startet på mandag, og avsluttes i kveld.

Fotball i hele ferien

Hver kveld er det satt av tre timer til lek og moro med ball, samt en velfortjent pause med mat og drikke. Venninnene Frida Tislaug (7), Ane G. Blekesøien (6) og Mari Skogstad (7) deltar på fotballskolen av den mest naturlige grunn, nemlig fordi det er artig.

- Artig, svarer jentene samstemte på spørsmål om hva de synes om fotballskolen til Melhus, og en lengre redegjørelse enn det - skulle det vel heller ikke være behov for.