En sekskantet kaketine og en åttekantet laup er de nye produktene Arne Kristiansen byr på i helgas Rennebumartna. Dette er tredje gang han setter opp bod og selger sine treprodukter som kaketiner, laup, dokkesenger, vinholder, smykkeskrin og matbokser.

Tiden før martnan er travel, og da vi besøkte Arne onsdag regnet han med å holde på hele natta.

God kvalitet

Han gjør alt selv. Fra treverket til ferdig malt kaketine eller dokkeseng.

- Ja, det er kvalitet fra a til å, sier Arne.

Han mener det produseres mye i dårlig kvalitet. Sånn sett liker han Rennebumartnan veldig godt.

- Alle som kommer dit kommer for å handle. Juggel kommer ikke inn der, sier han.

High-tech vinholder

Toppselgeren hans er vinholderen. Den er så high-tech som en vinholder i tre kan bli. Med et enkelt, lite trykk på den lille krana han har bygd på, fyller vinen opp glasset. På fjorårets martna solgte han ut de 25 vinholderne på to dager.

Til sammen tar han med seg mellom 12 og 15 forskjellige typer produkter til martnan.

Arne tryller med tre alene i det gamle samvirkelaghuset i Singsås. Han blir ikke rik på geskjeften ifølge ham selv. Men som han sier: han har gjort hobbyen om til jobb.

- Så klart jeg føler meg heldig som har hobbyen som jobb. Jeg driver selvstendig. Det er noe som veldig mange drømmer om.

Det er først i de siste årene at han har gjort husflidprodukter. Han startet i 1991, og fram til et par-tre år siden produserte han paviljonger. I fjor kuttet han ut det helt, og lager nå kun husflidprodukter. De høye materialkostnadene og masseproduserte, billige paviljonger tok vekk all lønnsomhet på den produksjonen. Og så er det nå dette han synes er morsomst og.

KLAR FOR MARTNA: Arne Kristiansen gleder seg til å komme på plass i Rennebu for helgas martna. Bak ham er noen av produktene som følger med i lasset.
BORDETS GLEDER: Vinholderen en toppselgeren, mens den sekskantede kaketina er et av årets nyvinninger.