– Nå har vi bråka i hele år, så det er på tide at vi gir noe tilbake til folk i nærområdet, sier rockeelevene på Trøndertun folkehøgskole. Lørdag inviterer de derfor til gratis musikkfestival.

Til sammen 23 band skal underholde publikum fra klokka 14.00 til 24.00. De fleste av bandene består av musikere som er elever på Trøndertun i år, men i tillegg er det hentet inn et par band utenfra der tidligere elever er representerte.

Variert musikk

Det hele begynte egentlig som en spøk i fjor høst da gutta så et telt oppsatt på den regntunge Trøndertun-plenen og fikk assosiasjoner til Roskilde. Mer skulle det ikke til før festival-ideen var sådd, forteller Jørgen Berg Svela.

Sammen med Alexander Nerayo, Johan Alexandersen og Thomas Nyborg står Jørgen som arrangør for Trøndertun Rock Festival 2008. Festivalnavnet er likevel ikke helt dekkende, den har nemlig fått så mange varierte musikalske uttrykk, at den like godt kan kalles en musikkfestival som en rockefestival.

– Før har det vært mye metall-elever på skolen, men i år har det eksplodert i variasjon. I tillegg er også jazz-elevene med på lørdag. Dermed får du oppleve alt fra rockeband med skikkelig trøkk til en jenteduo som spiller på kassegitarer, forklarer Jørgen.

Åpent for alle

I tillegg til masse god musikk, lokker gutta også med mat og festivalleker. Og selv om de ikke fikk booka de store headlinerne på forhånd, er i alle fall sola bestilt.

– Det var mange store band med røtter fra Trøndertun som var positive til å komme da vi kontakta dem. Men vi var for sent ute, og de var dermed allerede opptatt. I stedet blir det morgendagens store band som spiller her på lørdag, lover Alexander.

Lørdagens gratisfestival har fri aldersgrense og er alkoholfri. Dermed bør alle som er glad i god musikk møte opp.

KLARE TIL FESTIVAL: Jørgen Berg Svela, Alexander Nerayo, Thomas Nyborg og Johan Alexandersen har plass til massevis med publikum på lørdag. – Det blir et kick å se alt komme på plass, mener Jørgen.