19. april kommer bøssebærere fra Lions til Melhus, Midtre Gauldal og Skaun.

Pengene fra årets aksjon går til Norges blindeforbunds kurssted, Hurdal syn- og mestringssenter i Akershus. Den veldedige organisasjonen Lions forteller at senteret har hjulpet tusenvis av personer som har mistet synet, til et bedre liv.

Arrangerer møte

200 bøssebærere fra Lions reiser den 19. april ut i Midtre Gauldal, Skaun og Melhus. Torsdag 16. april arrangerer Lions informasjonsmøte for bøssebærerne i kommunestyresalen i Melhus. I Melhus ligger Tambartun kompetansesenter. Det er et statlig spesialpedagogisk senter for synshemmede. Direktør Øystein Forsbak og rådgiver Tore Johnny Bråtveit fra Tambartun kommer på møtet. Bråtveit har vært blind heile livet og vil fortelle hvilke utfordringer det fører med seg, og betydningen Hurdalssenteret har for blinde og svaksynte. Bråtveit har en golden retriever som førerhund som er opplært på Lions førerhundskole.

HJELPER: Tore Johnny Bråtveit har sjøl blitt kursa på Hurdalssenteret og veit hva det betyr. Golden retriever-førerhunden har blitt opplært på Lions førerhundskole. Foto: Harald Danielsen, Lions Club Melhus