Melhus kirkelig fellesråd har kollektivt sagt nei til møtet aksjonsgruppa for orgel i Melhus kirke har invitert til.

- Vi takker nei til det private møtet til aksjonsgruppa. Vi mener det åpne møtet fellesrådet står bak, er tilstrekkelig. Derfor takker vi nei til det lukkede møtet og den settingen aksjonsgruppa legger opp til, sier Sigmund Gråbak, nestleder i fellesrådet.

Felles beslutning

Gråbak sier at hele fellesrådet er blitt enige om å takke nei, og at avgjørelsen er tatt i samråd med leder Knut Berg. Berg er sykemeldt, og ifølge Gråbak er en av årsakene støyen rundt orgelsaken.

Aksjonsgruppa for orgel i Melhus kirke har invitert fellesrådet til et privat møte der verken publikum eller presse har adgang. Møtet skulle ha vært 20. februar, og aksjonsgruppa har skrevet i invitasjonen at dersom tidspunktet er vanskelig, kan de ha møte med hvert enkelt medlem.

- De inviterer til å møte en for en. Det er ingen god løsning, sier Gråbak.

Fellesrådet har invitert til åpent informasjonsmøte om orgelsaken 27. februar, og Gråbak sier at han håper så mange som mulig av fellesrådet møter opp da.

- Under vårt møte som blir åpent, blir det anledning til å stille spørsmål, sier Gråbak.

Overrasket

Det er ikke først gang aksjonsgruppa inviterer til privat møte. Sist bestemte fellesrådet seg for at bare to skulle komme til møtet. Kristine Kaasa Moe fra aksjonsgruppa sier at hun ønsker å snakke med de andre i aksjonsgruppa før hun kommer med en felles uttalelse.

- Jeg for min del er overrasket, og jeg mener dette ikke er særlig klokt. Dette er alvorlig og trist. De kom ikke på vårt åpne møte. Vi vil ha et møte som vi leder, og da har vi regien, sier Kaasa Moe.

Sigmund Gråbak er nestleder i fellesrådet.