Skaun kommune har anmeldt tiende trinn ved Gimse ungdomsskole, etter at det offentlige friluftsområde var fullt av glassbiter og søppel etter at elevene hadde fest der natt til torsdag.

Advarer badegjester mot glassbiter

Selv om driftspersonell ryddet opp på torsdag, er det fortsatt glassbiter i plena. Driftsleder Anders By sier at kommunen nå setter opp plakater på Grønneset for å advare brukere av friluftsområdet om at de ikke må gå barbeint.

Kommunen har anmeldt tiende trinn etter at ei rute i ei brakke ble knust. I tillegg har kommunen måttet bruke tid på å rydde opp. By forteller at driftspersonell fant telt, soveposer og klær etter festen. Han er forundret over at ungdommene lot dette ligge igjen. Alt er nå samlet sammen, og lagt i og ved en container ved parkeringsplassen.

- Det er også tømt ketchup oppover veggene i gapahuken, sier By.

By sier at det er mange klasser som bruker Grønneset, og at det som regel pleier å være med foreldre eller lærere.

- Dette er et friluftsområde for alle, og det nytter ikke å holde det stengt, sier By.

For to år siden var det en lignende episode, og da måtte skoleklassen tilbake for å rydde opp.

Ei mor har tatt kontakt med Trønderbladet, og sier at en ungdom som ikke hørte til klassen, dukket ubedt opp. Ungdommen skal ha knust flasker i stor stil. Foreldre og elever skal ha forsøkt å rydde opp senere, men at det ikke var mulig å få opp alle glassbitene.

I elevenes regi

Virksomhetsleder Ragnhild Heggstad ved Gimse ungdomsskole sier at festen ikke var i regi av skolen, og at skolen ikke hadde ansvar for elevene da festen skjedde fordi elevene var ferdig på skolen på onsdag.

- Dette er noe elevene har ordnet med selv. Tidligere har skolen vært på overnattingsturer på Grønneset, og da har lærere vært med, sier Heggstad.

Heggstad opplyser at hun har varslet FAU-leder om det som har skjedd.

Grønneset ligger ved Ånøya som er en innsjø som deles av Skaun kommune og Melhus kommune. Friluftsområdet er opparbeidet med offentlige midler, og er svært populært. Det brukes flittig av skoleklasser, og om sommeren kommer badegjester fra fjern og nær.

Slik så det ut i gapahuken. Foto: Skaun kommune