Lørdag blir det førjulsdag i Soknahallen i Soknedal. Hit kommer det utstillere for å spre julestemning og godt humør, og de vil også vise fram hva de har å tilby. Samtidig lover de at nissen kommer på besøk, så her er det duket for glede for både store og små. Det er Soknedal Sanitetsforening som arrangerer førjulsdagen.

Det blir også muligheter for å finne julestemning på Melhus, for i Melhus bedehus blir det julemesse lørdag. Hit kommer Melhus Soulkids for å synge, og det blir både pepperkaker, adventskalendere og julegaver å finne for de oppmøtte. Det blir også andakt av Einar Strøm og sang av Melhus Pensjonistkor. Julemessa arrangeres i samarbeid med Misjonssambandet.

Feirer 25-årsjubileum

Lørdag for- og ettermiddag er det byttehelg i Thoragården, hvor sports- og aktivitetsinteresserte kan se om de finner idrettsutstyr som passer for seg og sine.

Lørdag kveld er det klart for villmarkskveld i Hauka forsamlingshus når jegeren, friluftsmannen og eventyreren Jens Kvernmo kommer til Hauka. I foredraget kalt Et vilt liv tar Kvernmo publikum med på en reise gjennom flere av sine turer i skog og mark, og arrangøren lover et møte fylt av naturopplevelser. Arrangør er Hauka forsamlingshus.

På kveldstid lørdag er det også basar i Tømmesdalen Grendahus, hvor det blir invitert til en tradisjonell basar åresalg, hovedtrekning og kveldsutlodning i tillegg til servering. Arrangør er Tømmesdalen Grendahus.

Søndag kveld blir det kirkekonsert i Hølonda kirke. Bandet Jazzmazzørene har 25-årsjubileum og sammen med damekoret Korista skal de feire med kirkekonsert på Hølonda. Hølonda Menighetsråd er samarbeidspartner for konserten. Jazzmazzørene har en besetning som kommer fra Trondheim og Melhus, opplyser de i en pressemelding.

Liv og røre

På kveldstid søndag blir det også konsert i Støren kirke. Den norsk-svenske duoen Line Tandberg og Astrid Hanson Wallgren gjester kirka med et konsept basert på sang og cello, delvis alternert med sang og piano, opplyser Midtre Gauldal kommune på sin hjemmeside.

Søndag blir det også liv og røre i Melhushallen Nord når Melhus tar imot Fyllingen til håndballkamp i 1. divisjon. Da har Melhus muligheten til å raske med seg poeng og ta opp jakten på topp fem i tabellen.

Søndag feirer også Leik Hockey 50-årsjubileum, og det skal behørig markeres i samfunnshuset på Eid skole. Egil Sallaup og Espen Refset kommer for å fortelle om aktiviteten de siste 50 årene, og det blir presentasjon av flere hockey-lag. I tillegg kommer ordføreren for å fortelle om idretten i bygda samt hockey i tida som kommer.

Fortsatt ikke mett på kultur? Søndag ettermiddag blir det lyse toner i høstmørket når damekort Uredd møter mannskoret Olavs menn i Hovin samfunnshus.