Helga ga oss en aldri så liten forsmak på sommeren, og også starten av uka har gitt oss sol og sydentemperaturer i Gauldalen.

Men 17. mai skjer det et værskifte.

Ikke bare trekker sola seg tilbake og temperaturene synker, men det er også ventet nedbør.

Og til og med snøen ser ut til å gjøre et lite «comeback».

Snøbyger på vei

Det opplyser Meteorologisk institutt i varsel mandag ettermiddag.

– Onsdag 17. mai er det ventet sludd- og snøbyger. Snøbygene er ventet på steder som ligger 200 til 400 meter over havet, skriver instituttet.

I Melhus og i Soknedal er det ventet 14 millimeter nedbør på nasjonaldagen, mens det på Støren og i Budal ligger an til å falle 16 millimeter nedbør gjennom festdagen, ifølge Yr.no.

I Budal er det også ventet snøbyger gjennom dagen, ifølge værvarselet.

– Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, så noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring, og bruk riktige dekk. Kjør etter forholdene, er oppfordringen fra instituttet.

– Blir utrivelig

Også vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid i Meteorologisk institutt har dårlige nyheter å komme med når det gjelder været 17. mai i Gauldalen.

– Du kan vel knapt få dårligere vær på nasjonaldagen enn dette. Et lavtrykk fra havet passerer Midt-Norge gjennom dagen, og det er i tillegg ventet nordvestlig vind som vil kjennes godt i hele Trøndelag. Det blir tett med byger gjennom hele dagen, sier han.

Han legger til at det er ventet mellom 10 til 15 milimeter nedbør i hele fylket, og han bekrefter at den vil komme som snø i høyden.

– Snøen er ventet å komme sør for Trondheim, opplyser vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid i Meteorologisk institutt. Foto: Varsom.no

– Derfor har vi sendt ut et varsel. Det blir stiv til sterk kuling på kysten og tett bygevær. Det blir utrivelig, rett og slett, meddeler meteorologen.

Han legger til at snøen er ventet å falle sør for Trondheim.

– Temperaturene i fylket vil variere mellom tre til fem grader på det varmeste, så det blir forholdsvis kaldt, fortsetter han.

– Hvor vanlig er det med snø i Trøndelag på selveste nasjonaldagen?

– Jeg har på stående fot ingen statistikk å vise til, men det er klart, det går mange år mellom hver gang vi opplever et slikt vær 17. mai, legger han til.