Øystein Foros fra Soknedal har fått Telenors innovasjonspris for 2007 for sitt arbeid med nye konkurranseformer i telemarkedet.

- Det er selvsagt fryktelig artig å få en slik pris, særlig siden den er basert på arbeid med gamle arbeidskamerater i Telenor.

Deler prisen

Dette forteller Foros på telefon fra Manchester, hvor han i høst arbeider ved Manchester Business School. Til vanlig er han ansatt ved Norges Handelshøyskole i Bergen, men Foros, som er økonom, har tidligere vært ansatt i Telenor. Han deler prisen på 250.000 kroner med sin gamle kollega Bjørn Hansen.

Nybrottsarbeid

Ifølge en pressemelding fra Telenor fikk han prisen for ”sitt nybrottsarbeid innen forretningsmodeller og analyser av konkurranseregimer i dagens marked der tele- internett- og mediebransjen smelter sammen”.

- Tidligere måtte vi gå i bokhandelen for å kjøpe en bok, avisbudet kom med avisen, og Televerket hadde som eneste oppgave å tilby telefonsamtaler. Dagens digitale nett gjør alt dette. Dette gir både muligheter og fallgruver for aktørene. Jeg kan lese Trønderbladets nettutgave like lett i Manchester som i Soknedal. Samtidig kan dette true den tradisjonelle inntektskilden for aviser, nemlig salg av abonnement, sier han.

Ifølge Telenor har de to prisvinnerne vært pionerer i å bygge forretningsmodeller for nettverksbedrifter som Telenor.

INNOVATIV: Øystein Foros fra Soknedal vant Telenors innovasjonspris for sitt arbeid med konkurransemodeller i telemarkedet.