For nøyaktig én måned siden ble det observert bjørnespor i Djupdalen i Skaun.

- Dette er nok bjørn. Spor i mose og rasering i en maurtue er typiske tegn på bjørn, fastslår rovviltkontakt Arnfinn Tanem.

Det var Harald Langås fra Gåsbakken som gjorde oppdagelsen da han gikk pilgrimsleia mellom Skaun og Buvika.

- Vi hadde gjort fra oss myrene mellom Gammelsetra og Djupdalen og var kommet ned den bratte kleiva og hadde bekken med vegen på motsatt side foran oss, da vi ble oppmerksomme på ei maurtue som var fullstendig rasert, fortalte Langås i Trønderbladet få dager etter turen.

Samme bjørn

Rovviltkontakt Tanem, som har ansvar for kommunene Skaun, Trondheim, Melhus, Klæbu og Malvik, støtter Langås i hans observasjon.

- Det er sannsynlig at det er bjørn i dette morådet. I fjor sommer ble det gjort to synsobservasjoner av bjørn på Hølonda. Dette er trolig den samme, for det er ikke mange bjørner i samme område, forklarer Tanem.

De fire store

Han opplyser imidlertid at sporene ikke bør bekymre noen, selv om området der de ble funnet er et populært turterreng.

- Det er lite å være redd for, og ingen grunn til bekymring. Bjørnen er svært sky. Det er heller slik at du må være glad dersom du får se den, sier rovviltkontakten.

- Er det sjanse for at alle de fire store rovdyrene våre kan finnes i dette området i Skaun?

- Rev er vanlig, mens jerv kan forekomme. Bjørnen ser vi har streifet i området. Men ulven derimot, tror jeg vi nærmest kan utelukke, svarer han.

TYPISKE TEGN: Spor i mose gir gode bilder om hvilket dyr som har vært her. Dette bildet ble tatt mandag 24. september. Foto: Harald Langås