- Vi omsetter nesten samme mengde boliger som før, men det tar lengre tid å få solgt dem, sier avdelingsleder Vidar Rognes i EiendomsMegler1.

Erfaringa til eiendomsrådgiveren er at mens leilighetssalget i nedre Melhus stuper, er det ingen tegn til stopp i eneboligsalget i Gauldalen. Rognes sier at boligmarkedet i Melhus, Midtre Gauldal og Skaun ikke er så svart som media og bransjen sier.

Ikke svart

- Det er veldig synd at enkelte går ut og maler svarten selv på veggen. Det er dumt for dem som skal selge og for dem som vil kjøpe. At folk drøyer med å legge ut boliger, stopper opp salget og bremser syklusen, sier Rognes.

I usikre tider tror Rognes drar ut på boligjakt i distriktet fordi de da kan minimalisere låneopptaket. Jevnt over er eneboliger billigere jo lengre du kommer bort fra Trondheim.

- I distriktet har vi ikke merket prisnedgang på eneboliger. I nedre Melhus ligger prisene på to-tre millioner kroner, mens hovedvekta på Støren ligger på 1-1,7 millioner kroner for ene enbolig. Folk velger heller å sitte en halv time ekstra i bil enn å ta opp ekstra i lån. Fortsatt teller avstanden til byen mye, men folk må uansett ha et sted å bo Det som motiverer folk i Trondheim til å kjøre til Gauldalen, er at de kan få seg en enebolig de ikke har råd til i Trondheim. Boligmarkedet i Gauldalen er absolutt ikke dødt, sier Rognes.

Ikke bekymret

Ragnhild Engan (26) skal selge sin første bolig fordi hun har funnet drømmehuset.

- Jeg har ikke tatt de skumle nyhetene på alvor, og jeg er ikke bekymret for tidspunktet. Det har ikke noe å si om jeg må vente litt før huset er solgt fordi jeg får mellomfinansiering om det er nødvendig, sier Engan.

Onsdag kveld hadde hun visning på huset hun selger i Røsslyngvegen på Gimse, og salgssummen er 2,190 millioner kroner. Ingen ublu pris mener eiendomsrådgiver Vidar Rognes, og han sier at boligen ligger veldig attraktivt til i boligfeltet.

FORBEREDTE: Mandag var Ragnhild Engan i full sving med å rake i hagen for å gjøre eiendommen Røsslyngvegen 10 på Gimse presentabel til visninga. Avdelingsleder Vidar Rognes i EiendomsMegler1 har god tro på at boligen blir raskt solgt.