På rulleski skal Gunnar Sneve (51) og Per Ivar Forbregd (44) gå i fotsporene til Gunnars bestefar som for 75 år siden gikk til Oslo. Første matstasjon var på Melhus.

Kake er en stor favoritt hos oppdalingene Gunnar Sneve og Per Ivar Forbregd, og de ble glade da Heiki Haugland og de andre ansatte ved Sportshuset Melhus vartet opp med bløtkake og kaffe. Turen startet fra Lerkendal fredag morgen, og etter 1 ½ times rulleskitur hadde de kommet seg til Melhus. Matstasjonen var ikke tilfeldig valgt ettersom Sportshuset Melhus er sponsor, og Heiki er utflyttet oppdaling.

Gjentar bragd

- Jeg ble imponert over min bestefar Ingebrigt Sneve som i 1933 gikk til fots til Oslo. Da brukte han fem døgn. Føttene mine er for dårlig for en fottur, og jeg må rulle meg fram. Vi beregner å bruke halvparten så lang tid som min bestefar gjorde, forteller Gunnar.

Årsaken til at bestefaren la i vei til Oslo, kjenner han ikke ettersom han ikke fikk snakket skikkelig med bestefaren om fotturen før bestefaren døde. En grunn kan ha vært at 1930-tallet var en periode da folk var ute etter å sette rekorder. Bestefaren valgte å gå om høsten, mens det blir vårtur på Gunnar og Per Ivar. Hvorvidt det blir vakkert vårvær for dem gjenstår å se. De skal være framme søndag kveld, men de fryktet snøvær over Dovre.

Ledsagere

Et eget støtteapparat følger de to, og de har med seg lege Arne Opdahl og ledsager Stein Lange. De kjører etter med bobil slik at de to rulleskiløperne kan få seg en hvil der. Ingen av de to løperne har gått så langt før, men de skal være godt trent etter turer på Oppdal. Sjokoladekake er med som en del av provianten.

- Været er den største utfordringa, og vi frykter snø over Dovre. De vil gå langs gammel-E6 og sideveier der de kan, forteller lege Opdahl.

MATSTASJON: Bløtkake smakte, konstaterer Gunnar Sneve og Per Ivar Forbregd som villig lar seg mate av Heiki Haugland fra Sportshuset. Den første matstasjonen var etter to mil.