Forrige lørdag fikk Jorunn Langholm fra Buvika en ubehagelig overraskelse da hun skulle besøke sin sønns grav. En av to gravlykter som var plassert på hver sin side av gravstøtten var stjålet fra gravstedet.

For tidlig født

Langholm fikk en for tidlig født sønn sommeren 2008, som døde etter kort tid. I et brev til nettavsien Nabonytt skriver Langholm: «For meg er det viktig at gravstedet hans ser fint ut, det eneste jeg kan gjøre for han er å pynte der. Jeg føler at gravstedet er et veldig privat og "hellig" sted for oss.»

I brevet skriver moren at hun er forbannet og opprørt over at noen kan stjele fra en barnegrav. «Tanken på at noen har vært å stjelt fra min sønns grav gjør meg kvalm,» skriver hun.

Tyveri

Det utbrente lyset som sto inne i lykta var kastet bak gravsteinen. Dette forsterker Langholms tro på at noen har stjålet lykta. Hun tror noen som var i beit for ei lykt står bak ugjerningen.

«Hva slags folk er det som stjeler fra ei barnegrav og muligens plasserer lykta hos noen som de har kjær?» spør Jorunn Langholm i brevet. Hun besøker ofte sønnens grav, og ønsker nå bare at graven skal få være i fred.

En lykt er stjålet fra ei barnegrav ved Buvik kirke.