Det var etter en tur til Budapest for to år siden der Kari Jaquesson var reiseleder Marit Kristin Aune fikk ideen. Aune er leder for treningsparken på Singsås, og ville få den kjente trimfantasten Jaquesson til å komme dit for å fortelle om kosthold og bevegelse. Nå blir det endelig en realitet.

– Etter at jeg kom hjem fra turen sendte jeg en henvendelse til henne om at hun kunne ta kontakt om hun var i Trøndelagsdistriktet en gang, og at det hadde vært artig å få henne til Singsås. Nå passet det for henne, og jeg er spent og forventningsfull, smiler Aune.

– Folkelig, ikke fanatisk

Neste fredag kommer Jaquesson endelig på besøk, og hun er for mange kjent som treningsinstruktør og TV-personlighet blant annet i God Morgen Norge på TV2. På Singsås skal hun holde foredrag og lede en aerobictime.

– Hun er ei veldig folkelig dame, spesielt opptatt av kosthold og bevegelse, så jeg håper hun kan være med og motivere flere til å komme i gang med aktivitet. Litt er bedre enn ingenting, og det er ikke slik at man må trene en time for dagen. Ikke er hun fanatisk i matveien heller, og anbefaler oss faktisk å spise dessert hver dag, ler Aune.

Les mer: Holdt nyttårsforsettet til journalist Solveig Tofte ifjor?

Håper å få plass til alle

Foredraget i treningsparken vil ha plass til rundt hundre personer, mens aerobictimen rommer tretti personer.

– Jeg håper vi får plass til alle som vil delta. Først var jeg litt bekymret for at ingen skulle komme, men nå ser det ut til å bli veldig populært, og det er veldig artig, sier Aune.

De siste ukene har for øvrig Jaquesson vært i vinden som feminist og kvinnegruppen Ottars representant etter en uttalelse på et parolemøte for 8.mars. Debatten dreide seg om sexkjøpsloven og bruk av bordeller, og Jaquesson kom med uttalelser som blant annet har ført til heftig debatt i media.

Jaquesson snakker ut

Aune ønsker ikke å fyre opp under denne debatten, og understreker at det er Jaquesson som foredragsholder og motivator som er sentralt under hennes besøk i Singsås.

Kari Jaquesson kommer til Singsås neste uke.