E6 over Dovrefjell ble stengt torsdag kveld.

Årsaken er uvær på strekningen.

– Det er sterk vind og dårlig sikt på fjellet. Entreprenøren varslet oss om forholdene for kort tid siden, sa trafikkoperatør Tone Sorken i vegtrafikksentralen øst i 20.20-tiden torsdag kveld.

Sorken viste til at det også er sendt ut farevarsel for snøfokk i området.

– Ifølge Yr.no er det vindkast på opptil 29 meter i sekundet enkelte steder på Dovrefjell, opplyste hun.

Alternativ rute er riksvei 3 gjennom Østerdalen.

– Entreprenøren vil følge med på utviklingen videre, men jeg tror ikke veistrekningen blir åpnet igjen i løpet av natta. Det blir nok en ny vurdering fredag morgen, la Sorken til.

Vegtrafikksentralen midt opplyser i en Twitter-melding klokka 20.29 at det vil bli gjort en vurdering om veiåpning klokka 08.00 fredag.

Siste innlegg

Gunn Heidi Nakrem

Sjekket lastebil etter bekymringsmelding

- Meldinga gikk ut på at det så ut til at lasten var dårlig sikret, og at hengeren bikket i svingene, sier stasjonssjef Elisabeth Eldegard Eriksen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Søndag klokka 15.54 fikk politiet bekymringsmelding om en lastebil, som var på tur gjennom Melhus.

- Lastebilen blir stoppet, og kontrollert av politiet. Lasten er forsvarlig bundet og stroppet. UP finner ingenting feil med kjøretøyet, og sjåføren får kjøre videre. Politiet prøvde å få lastebilen sjekket av utegruppa hos Statens vegvesen, men fikk ingen tilbakemelding, sier stasjonssjefen.

Gunn Heidi Nakrem

Kjørte på rådyr ved kroa

Klokka 02.34 natt til mandag fikk politiet melding om at et rådyr var blitt påkjørt ved Singsås kro.

- Rådyret sprang videre. Viltnemnda ble varslet, sier stasjonssjef Elisabeth Eldegard Eriksen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Liv Helen Vaagland

Lions er i gang med årets tulipanaksjon

Klubbmedlem Jan Berg var en effektiv tulipanselger under Lions Tulipanksjon 2022. Foto: Harald Danielsen

I Melhus kommune gjennomføres salg av tulipaner torsdag og fredag i denne uka. Mottoet for årets tulipanaksjon er: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne», opplyser Lions Club Melhus i en pressemelding.

Lions Tulipanaksjon er en årlig innsamlingsaksjon som arrangeres av Lions-klubber over hele landet siste uka i april. Da samles det inn penger til forebyggende arbeid for barn og unge.

Programmet er gjennomarbeidet og fleksibelt for holdningsskapende arbeid i barnehage, skole og idrettsmiljøer. Gjennom lekbaserte øvelser og refleksjon bygger barn og unge relasjoner, selvtillit og selvfølelse, som i sin tur gir mot til å ta gode valg, opplyser Lions Club Melhus.

Simen Meisdal

Arbeider på E6

Mandag kveld klokken 23.00 starter et vegarbeid på E6, like sør for Kvål sentrum. Dette skal være ferdig tirsdag morgen klokken 06.00.

Tirsdag kveld klokken 22.00 starter et annet arbeid på E6, like nord for Berkåk sentrum, mellom Skamferhaugen og Aunet. Dette påvirker ett kjørefelt, og beregnet sluttid er onsdag morgen klokken 06.00. Dette opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

Eskil Folstad

Snøfall i fjellet

Foto: Varsom.no

Søndag er det ventet nysnø nord på Østlandet, sør i Trøndelag og i fjellet i Sør-Norge.

Det opplyser Meteorologisk institutt i et varsel fredag.

Snøen vil falle i en høyde på mellom 500 og 1.000 meter over havet. Lokalt kan det komme mellom 15 og 25 centimeter snø.

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver instituttet videre.

Eskil Folstad

– Stort sett pen kjøring

Foto: UP Midt-Norge på Snapchat

UP kontrollerte trafikken på E39 ved Klett torsdag.

Det opplyser UP Midt-Norge på sin Snapchat-konto.

– Stort sett pen kjøring i vårsola, skriver politiet.

Anders Fossum

Garanterer is til 17. mai

Fra produksjonen av iskrem i Hennig Olsen iskremfabrikk i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen hos isprodusenten Hennig-Olsen jubler for at streiken nå er over.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi hadde informasjonsmøte for de ansatte tidligere i dag da ryktene begynte å gå, men nå kan vi i hvert fall være sikre på at det vil være mulighet for is på 17. mai. Det er helt sikkert, sier direktøren til NTB.

Han forteller videre at de allerede hadde begynt å merke streiken fra mandag, ettersom flere underleverandører ikke har kunnet levere varer.

– Det har vært en risiko for at vi har måttet legge om produksjonen, men hadde streiken vart ut neste uke, så hadde det spøkt for isleveransene til 17. mai. En storstreik hadde passet veldig dårlig akkurat nå, sier Hennig-Olsen.

Han sier at bedriften har hatt flere tunge år, både på grunn av pandemien, høye strømpriser og et dyrt marked.

Anders Fossum

YS avslutter streiken

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland er på plass på sitt kontor. Foto: Rodrigo Freitas

YS og NHO er enige om lønnsoppgjøret, og streiken er avsluttet.

Alle YS-medlemmer får 7,5 kroner i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke.

Løsningen er lik som mellom NHO og LO.

– Vi har hatt en selvstendig mekling med NHO, og fått et tilbud vi har takket ja til. Vi har fått den bevegelsen vi trengte for å komme fram til et resultat, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB.

YS-lederen sier han er glad for at NHO kom YS i møte, og at streiken nå er over.

– Vi har fått en god lønnsramme, en mye bedre balanse mellom sentrale og lokale tillegg, og vi har sørget for at de lavtlønnede kommer bedre ut. Det viser at streiken var nødvendig, sier han i en pressemelding.

1.441 YS-medlemmer har siden mandag vært i streik etter at meklingen med NHO brøt sammen.

NTB

Riksmekleren vil ikke svare på om streiken er over – sier det er kontakt med partene

Riksmekler Mats Ruland bekrefter at har hatt kontakt med alle partene i streiken, men vil ikke bekrefte om streiken er over.

– Ved enighet er det naturlig at de kommer hit, sier riksmekler Ruland til NTB.

Han bekrefter at han har hatt kontakt på telefon med YS, NHO og LO torsdag.

Storstreiken startet mandag, og 25.000 ble tatt ut i streik. Det er første gang i moderne tid at det ble streik i et mellomoppgjør.

Flere medier har erfart at storstreiken er over.

NTB

Midt-Norge: Snittpris for strøm på 65,2 øre per kWh fredag

I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 65,2 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 1,2 kroner.

Fredagens snittpris per kWh er 5,5 øre høyere enn torsdag og 23,5 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra strømbørsen Nord Pools nettsider.

Dersom snittprisen i Midt-Norge for hele april endte på 65,2 øre, ville det ikke blitt utbetalt strømstøtte, siden støtten kun gjelder for prisen over 70 øre per kWh.

Maksprisen fredag på 1,2 kroner per kWh er mellom klokken 9 og 10 på formiddagen. Den er 39,6 øre høyere enn torsdag og 53,3 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (9,16 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 1,63 kroner.

Minsteprisen blir på 45,3 øre per kWh mellom klokken 1 og 2 på natten.

NTB

Riksmekleren i kontakt med partene i streiken

Riksmekler Mats Ruland sier at han har kontakt med partene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riksmekler Mats Ruland opplyser at han har kontakt med partene i streiken for å se om det kan være grunnlag for nye møter.

– Partene er ikke kalt inn, men vil ha kontakt med dem i dag, skriver han i en sms til Dagbladet.

Han skriver videre at det er naturlig med kontakt under konflikten, blant annet for å se om det er grunnlag for nye møter.

Nesten 25.000 LO- og YS-medlemmer har vært i streik siden mandag. Fredag går ytterligere 17.000 ut i streik.

Gunn Heidi Nakrem

Kjørte altfor fort på Rognes

Utrykningspolitiet hadde onsdag trafikkontroll på Rognes.

- Høyeste hastighet 68 km/t i skiltet 50-sone, melder politiet på Twitter.

Ifølge politiet ble det skrevet ut sju forenklede forelegg for overskridelse av tillatt hastighet.

Gunn Heidi Nakrem

Nektet å vedta fartsbot på E6

Utrykningspolitiet hadde tirsdag kveld trafikkontroll i 70-sonen på E6 på Ler.

- Høyeste målte hastighet var 98 km/t. Det ble skrevet seks forenklede forelegg for fart, og det ble en anmeldelse fordi føreren ikke ville vedta forelegget. I tillegg ble det skrevet ett forelegg for mobilbruk, sier stasjonssjef Elisabeth Eldegard Eriksen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Gunn Heidi Nakrem

Kjørte nesten i grøfta og mistet førerkortet

Tirsdag klokka 18 fikk politiet melding om at en bil på E6 ved Hovin var nesten i grøfta. Politiet fikk ifølge stasjonssjef Elisabeth Eldegaard Eriksen i Gauldal politistasjonsdistrikt, oppgitt registreringsnummer på bilen.

- Det ble etter hvert tatt kontakt med eier og fører av bilen, og det viser seg at fører har helseutfordringer. I samråd med bilfører, blir førerkortet beslaglagt. Bilfører er en godt voksen mann, sier Eldegard Eriksen.

Gunn Heidi Nakrem

Kjørte på ekorn og varslet politiet

- Et lite dyr og bil ser ut til å være rått parti. Det er fint at folk prøver å varsle, sier stasjonssjef Elisabeth Eldegaard Eriksen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Tirsdag i 08-tiden fikk politiet melding fra en bilist som sa at hen hadde kjørt på det som trolig var et ekorn, i Melhus sentrum. Innringeren ble ifølge stasjonssjefen, satt i forbindelse med viltnemnda.

- Folk bør stoppe, sjekke hvordan det gikk med dyret. og ta hånd om det om dyret er skadet. For eksempel hunder har id-merking, sier Eldegard Eriksen.

NTB

Høyre kan gjøre sitt sterkeste lokalvalg på nesten hundre år

Høyre-leder Erna Solberg sier til VG at målet er å kapre makten både i Bergen, Oslo og Trondheim. Foto: Alf Simensen / NTB

Ap og Senterpartiet ligger an til å gjøre det sterkere i lokalvalget enn hva de ville gjort i et stortingsvalg.

29,5 prosent sier de vil stemme Høyre i høstens lokalvalg 11. september – om snaut fem måneder. Når velgerne blir spurt om hva de vil stemme ved stortingsvalget, oppnår Høyre 31,8 prosent. Det viser meningsmålinger Respons Analyse har gjort for VG i april.

Hadde dette blitt resultatene i kommunevalget, hadde det blitt Høyres beste lokalvalg siden i hvert fall 1928, ifølge VG.

Trenden er den motsatte for Ap og Senterpartiet. 6,7 prosent vil stemme Sp lokalt, mot 5,6 prosent ved stortingsvalget. For Ap er forskjellen enda mer markert. Her sier 23,1 prosent av de spurte at de vil stemme Ap i lokalvalget. Bare 18,6 prosent vil gjøre det om det var stortingsvalg.

Høyre-leder Erna Solberg sier til VG at målet er å kapre makten både i Bergen, Oslo og Trondheim.

Thore Gard Olausen, analysesjef i Respons Analyse, mener det mest interessante ved målingen er den tydelige forskjellen på velgernes svar når de blir spurt om kommunevalg, versus stortingsvalg.

– Ap får nok en effekt av at de har en del ordførere rundt omkring, og byrådsledere i de to største byene i landet, sier han.

Hele stortingsmålingen (endring fra mars i parentes):

Rødt 5,2 (-1,6), SV 8 (-1,1), Ap 18,6 (+0,5), Sp 5,6 (-0,7), MDG 4,2 (+0,2), Venstre 4,6 (-0,9), KrF 3,5 (ingen endring), H 31,8 (+0,9), Frp 12,8 (-2,8), andre 2,8 (-2,6).

Målingen er gjort mellom 12. og 17. april og er basert på 1.001 intervjuer. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

NTB

PostNord permitterer nær alle ansatte på grunn av streiken

PostNord har sendt permitteringsvarsel til nær alle ansatte som følge av streiken. I tillegg stenger de ned 15 av totalt 18 terminaler.

Det bekrefter pressesjef Haakon Nikolai Olsen til Nettavisen.

Rundt 25.000 medlemmer i LO og YS er i streik, og fredag tas ytterligere 15.000 ut. Det rammer særlig PostNord.

– Omfanget er så stort at det ikke vil være mulig å drive forsvarlig så lenge streiken pågår. Derfor er vi tvunget til å permittere alle ansatte, med noen få kritiske unntak, sier Olsen.

Permitteringsvarselet gjelder fra fredag.

– Dersom streiken blir avblåst innen den tid, så opprettholder vi normal drift og trekker permitteringsvarslene.

PostNord vil komme med informasjon om hvordan dette rammer kundene.

Simen Meisdal

Arbeider på bru på E6

Foto: Gunn Heidi Nakrem

Det skal utføres vegarbeid på Gaulabrua på E6 på Støren. Dette skjer mellom klokken 21.00 og 06.00, fra tirsdag 18. april til og med lørdag morgen. Dette medfører manuell dirigering. Det opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

Simen Meisdal

Over 20 uten strøm

Foto: Tensio

Tirsdag klokken 07.00 startet en planlagt utkobling av strømmen i Melhus, som berører 24 av Tensios kunder. Etter planen skal strømmen være tilbake klokken 11.00. Dette opplyser Tensio på sine nettsider.

Gunn Heidi Nakrem

Kjørte på gaupe på E6

Torsdag klokka 23.30 fikk politiet melding om at ei gaupe var blitt påkjørt rett utenfor Soknedalstunnelen på E6. Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt sier at gaupa ble påkjørt på den siden som vender mot Støren.

- Dyret forsvant, og det er uvisst hvordan det gikk med gaupa. Viltnemnda er varslet, sier Ustad.