Onsdag morgen er det registrert tre nye smittetilfeller for covid-19 for Melhus, og torsdag kom det enda ett tilfelle. Melhus står dermed på 253 smittetilfeller i koronatiden.

Voksne blir også smittet

– Først på tirsdag fikk vi melding om fire nye smittetilfeller, og i løpet av tirsdag kveld fikk vi melding om tre nye. De tre fra tirsdag kveld gjelder to voksne og en ungdom. Alle har isolert seg eller satt i karantene fra før, og ingen nye skoleklasser eller idrettslag er berørt, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Brækken sier at det er vanskelig å unngå at smitten sprer seg innad i en familie, men at mange allerede har tatt ansvar og har gått i karantene når det er smitte blant barn og ungdom.

– Den ene mora var halvvaksinert, og nærkontakter har fått første vaksinedose. Men så var det ikke gått så lang tid etter at vaksinen var satt, sier Brækken.

Onsdag ble det også påvist et nytt smittetilfelle.

Rådet fra Brækken er at folk er nøye med å sprite hendene og holder seg hjemme om de er syke.

Melhus har hatt et smitteutbrudd blant barn og unge, og det er særlig to skoler som er rammet og disse er Gimse ungdomsskole og Brekkåsen skole. De siste to ukene er det påvist nesten 50 smittetilfeller av covid-19 i Melhus.

Selvtester

Tirsdag ble det utført 48 koronatester i Melhus. I koronatiden er det utført 19.196 koronatester i kommunen. Brækken forteller at det fortsatt er mulig å hente selvtester på Melhus bibliotek. I helga ble det delt ut ifølge Brækken, 150 selvtester på biblioteket. Det høye antallet skyldes ifølge Brækken at et par fotballag holder på med testing. I tillegg var det konfirmasjon for andre helg på rad.

Vaksinering

– Vaksineringa av barn og unge har gått veldig godt, og det er godt samarbeid med skolene, sier Brækken.

Melhus kommune opplever nå at en del som tidligere har takket nei til koronavaksine, har tatt kontakt og bedt om å bli vaksinert. Kommunen har drop in- vaksinering på mandag 27. september i Melhus bedehus, og da kan folk komme for å få første eller andre vaksinedose uten å ha time. Kommunen er også i gang med å sette tredje dose til personer som har immunsvikt eller har behov for en ekstra vaksinedose av andre grunner.