- Jeg er mektig imponert over det dere har vist. Dere har prøvd ut grenser og gått over dem, sa en stolt rektor Ragnhild Heggstad da elevene hadde vist forestillinga for åttende trinn.

Hun berømmet elevene for flotte skuespillerprestasjoner, sang og dans. Lærerne Kristin Volan, Heidi Maalø og Ingunn Sollie fikk blomster for hjelpa de har gitt til elevene. Lærer Arne Skarsem har laget kostymer og kulisser. Forestillinga er en del av rock og popens historie som er pensum på niende trinn.

110 elever på niende trinn har siden februar forberedt forestillinga, og lærer Kristin Volan sier at lærerne er stolt over at alle elevene er med. Forestillinga heter "Let's go to the Movies", og tar publikum med på en vandring gjennom filmens verden. De fleste tiår fra 1900-tallet og 2000-tallet er beskrevet gjennom innslag.

Og du verden for ei flott forestilling det ble! Her utfolder elevene seg gjennom dans, sang, opptredener og egenprodusert film. Det er ingen tvil om at skolen har talentfulle elever, og alle sto virkelig på for å yte sitt beste. Publikummet (8. trinn da Trønderbladet så forestillinga torsdag) satt sterkt konsentrert, og var rause med applausen. Andrea Piene, kledd som Charlie Chaplin, ledet publikum greit gjennom den drøyt en time lange forestillinga. Dette var ei forestilling som elever fra mange skoler ville hatt glede av.

SLAGER: Filmen Dirty Dancing fikk mang ei ungjente til å stirre betatt, og 1980-tallsfilmen ble fint gjenskapt av elevene.
INNMARSJ: Elevene toget dansende inn da forestillinga startet med sangen om at diamanter er ei jentes beste venn.
KONFERANSIER: Andrea Piene i rollen som Charlie Chaplin – stumfilmens store kjendis – ledet publikum gjennom forestillinga.
LENGSEL: I 1943 kom slageren "We will meet again", og den ble vakkert framført av disse jentene i tidsriktige kostymer.
REGNVÆR: "Singing in the rain" var en kjempeslager i 1952.
HIT: 1950-tallets store hit sto Elvis for.
BLOMSTERMAKT: På 1960-tallet var det mye snakk om flower power, og musikalen Hair var en stor hit.
SLAGER: Jedi-krigerne gikk til aksjon igjen. 1970-tallsfigurene påsto av de var terrorisert av lærerne.
SPØKELSER: På 1980-tallet var Ghost Busters noe alle snakket om.
INNLEVELSE: Disse tre sang med stor innlevelse Whitney Houstons store slager.
NOE ANNET: Kontrasten mellom romantiske sanger fra 1940- og 1980-tallet og denne rappen fra 2000-tallet, var stor.
AVSLUTNING: Den siste sangen i forestillinga var fra filmen Løvenes konge.