Stine Berget Nordvik har alle hundene klare, og hele 11 hunder som startet i årets Femundløp får bli med. Da kjørte samboer Lasse Austgarden, som blir med som handler til Finnmark. I Finnmarksløpet teller hundespannet 14 hunder. Stine berget Nordvik starter i den lengste distansen, 1.000 kilometer, slik hun gjorde i fjor. Da fikk hun en sterk åttendeplass. Og hun vant prisen for beste hundestell under løpet. Denne prisen henger ifølge kjørerne høgest av alle spesialprisene i Finnmarksløpet.

- Hvilke forventninger har du til plassering i år?

- Jeg skal forsvare åttendeplassen, men jeg vet det blir tøft. I fjor deltok 48 hundespann, og i år er det hittil påmeldt 58. Jeg var litt uheldig med trekninga av startnummer, og kjører ut som nummer 45. Det kan bli løst i sporet, med redusert fart og utfordringer når det gjelder skader på hundene, sier Stine.

Hun sier at formen hennes er god. Tidligere i vinter var hun utsatt for en skade i hånda etter et fall på isen.

- Jeg har fortsatt litt vondt i hånda, men det skal gå bra. Jeg er vant til å takle smerter, sier hun.

- Hva vet du om forholdene i Finnmark?

- Det er rikelig med snø, og det er meldt forholdsvis kaldt, rundt 15 til 20 minus, sier Stine, som regner med å bruke mellom seks og sju dager på løpet.

To forskere ved Høgskolen i Finnmark skal i år finne ut hva som motiverer deltakere i langdistanse hundeløp. De skal sammenligne hundekjørernes psyke med andre utøvere som driver utholdenhetsidrett.

- Jeg har hørt om prosjektet, og kan gjerne tenke meg å bli med, sier Stine Berget Nordvik.

- Hva gjør at du holder på med denne sporten?

- Det handler om naturopplevelser og samspillet med dyr. Men det å takle krevende utfordringer er sjølsagt også en stor motivasjon. Det gir ganske store kick å drive med dette, sier Stine.

Les om forskningsprosjektet på Finnmarksløpet.no

Les Trønderbladet mars 2012: Fantastisk innsats av Stine Nordvik