Etter ankomsten hit 1. oktober er minnene fra den flotte sommeren i Norge, med oss hit ned. Viser her et bilde fra Altbjørvatnet, tatt i slutten av juli.

Varmt også på Hovin

Dette er en perle av et skogsvatn, som ligger ved Sørtømmesetrene på Hovin. Vi hadde flere turer dit i siste del av juli. Og det var varmt, 30 grader og 25 i vatnet. Har aldri målt så høg temperatur i vatnet tidligere. Men det er merkelig at folk har sluttet med badeturene til Altbjøran. Fredssommeren 1945 ble det til og med satt opp danseplatt. Den er for lenge siden borte, dessverre. For en del år siden var det en populær badeplass, barnefamilier med telt for overnatting.

Kontraster

Det er nok Svorksjøen på Hølonda som er stedet. Der er det barnevennlig, og bra med fasiliteter. Kanskje er det bra at Altbjørvatnet forblir som det er. Det andre bildet viser "Anfi del Mar" (Lyngsentret), bildet er tatt 2. oktober. Da var temperaturen samme som i Altbjørvatnet i juli, 30 grader og 25 i havet. Her i Patalavaca har vi badetemperatur hele vinteren. Det er kontraster. I august bading i skogsvatnet, og noen måneder senere går man på ski i 25 minusgrader på metertykk is på vatnet.

For øvrig strømmer nå turistene hit til Gran Canaria. Siste vinter var det hver lørdag 31 flyavganger fra flyplasser i Sør-Norge. Nord-Norge hadde avganger andre ukedager. I tillegg charterfly fra flyplasser i lander for øvrig. Siste sesong mottok Kanariøyene 90 millioner overnattinger, og det vil øke denne sesongen.

Vi håper dere ikke får en altfor kald vinter der nord, kanskje like behagelig som siste vinter i Norge.

Hilsen Else og Asbjørn

HOVIN: Altbjørvatnet, bildet er tatt i slutten av juli. Dette er en perle av et skogsvatn, som ligger ved Sørtømmesetrene på Hovin. Foto: privat
BOR VARMT: Asbjørn Midttømme og Else Dybdahl bor store deler av året på Gran Canaria. Foto: privat