Fredag og lørdag fikk Skaun ungdomsskole besøk av Filmbussen. 17 ungdommer fra Melhus og Skaun møtte opp for å lære å lage film.

- Det er litt tut og kjør, men de er kjempeflinke, sier Erika Calmeyer. Hun er en av fem instruktører som i sommer kjører rundt i Trøndelag for å lære bort filmkunst.

Ungdommene har blitt delt inn i flere grupper som lager hver sin film. På den ene gruppen får Vilde Bøe (14) fra Skaun,  Kent André Ross (13)  fra Melhus og Marion Aaserud Dahle (16) fra Skaun hjelp av instruktørene Erika Calmeyer og Jon Vatne, for å gjøre ferdig sin film.

Fantasi og kjærlighet

Kent André debuterer som skuespiller, når han hopper gjennom en portal inn i en kjærlighetsfull fantasiverden. Der møter han Erik Epic som suger kjærlighetskraft ut av Kent Andrés drømmejente.

- Det blir en interessant film, tror Marion.

- Mest fordi den ikke gir mening, legger Vilde til.

Ingen vet helt hvordan de kom opp med ideen.

- Vi kom bare plutselig på det. Det poppet opp med ideer, og så valgte vi ut noen for å forme dem videre, forteller Vilde.

Mye talent

Selv om han ikke har noen skuespillererfaring fra før, synes Kent Andé det var moro å prøve seg. Og han får gode skussmål fra instruktørene.

- Det er stort talent der, sier Erika.

Alle tre deltakerne synes det var en morsom og spennende opplevelse å få være med og lage film. Og de lærte også litt av hvert av det.

- Jeg har lært hvordan jeg skal se gal ut på film, forteller Marion.

Les også hvordan det gikk da Filmbussen var på besøk i fjor: Laget film om superskurken Venus

Som i enhver god film, går det alltids godt. Hovedpersonen får sin kjære i et skyggekyss. Foto: Petter Fløttum