Meistad er fortsatt sterkt preget av det som har skjedd, og først om ett år regner han med å være frisk igjen. Han går ustøtt, og tåler ikke store anstrengelser. Onsdag dukket han uventet opp på kommunestyremøtet i Skaun, og han ble tatt vel imot. Partikollega Synnøve Antonsen (Frp) var glad for å få ham tilbake i gruppa igjen. Meistad er inne i sin første periode som fast kommunestyrerepresentant.

19. januar skulle han få foretatt en enkel kikkhullsoperasjon på Diakonhjemmet i Oslo. Han hadde selv valgt å dra dit for å komme raskt framover på ventelistene. Siden han hadde vært plaget med sure oppstøt, skulle han få fikset på slapp lukkemuskel øverst i magesekken.

Under operasjonen punkterte legen ei lunge, og lunga måtte trekkes ut for å bli reparert. Da den skulle på plass, ble det for lite plass til magesekken, og legene måtte foreta et langt snitt for å omorganisere. Alt dette forårsaket bukhinnebetennelse, og Meistad fikk 41,3 i feber. Antibiotika hjalp ikke, og helsepersonellet måtte bruke isposer for å få feberen ned.

Les mer i lørdagsavisa.

PÅ BEINA IGJEN: Legene ga ham opp flere ganger, men Ola Meistad overlevde etter at en enkel operasjon gikk fryktelig galt.