Stine Kufaas imponerte da hun hoppet 1,84 under årets åpningsstevne på Bislett. I en tynn høydekonkurranse vant jenta fra Buvika som hun ville. Hun tok 1,75 i første, mens både 1,80 og 1,84 kom på tredje forsøk.

- Det var bra, men ikke på noen måte maksimalt, oppsummerte Stine som har 1,86 som pers. I fjor hoppet hun sterke 1,85 i mai. Men det var under langt bedre forhold. Normalt burde det ligge ytterligere fire fem centimeter å vente under bedre forhold.

- Det var både vått og kaldt. Jeg hadde heldigvis kledd meg for forholdene, men det er ikke så lett å få frem det siste lille med så tynn deltakelse under slike værforhold, understreker Stine.

På tirsdag hopper hun et lokalt stevne. 1 juni konkurrerer hun i England. Helgen etter går Bislett Games. Her bør hun over, og i alle fall opp i mot 1,90 for å få hoppe. Da er hele verdenseliten på plass.

- Bislett Games er ikke med i min konkurranseplan. Klarer jeg å hoppe så høyt så tidlig vil det være en kjempebonus, understreker hun.

OL-drømmen

OL-kravet er på 1,92. I fjor hoppet Stine 1,86 da hun ble nummer seks under junior EM. Hun prikket da formen glimrende og satte pers på sesongens viktigste konkurranse.

- Jeg er mye raskere og sterkere enn tidligere. Jeg har også forbedret spensten, og alt av tester viser at jeg har forbedret meg kraftig i forhold til tilsvarende tidspunkt i fjor. Det gjelder imidlertid å få dette ut i tellende resultater. Høyde er en teknisk krevende idrett, så det er ingen automatikk i bedre høyder selv om fysikken utvilsom er bedre enn noen gang. Men mitt potensial er langt større nå enn i fjor, sier Stine som denne sesongen trolig blir helt suveren her til lands. Hennes argeste konkurrent de siste årene Anne Gerd Eieland har lagt opp.

Dagsform avgjør mye

Stine presiserer at det ikke alltid har vært hennes sterkeste side å gå helt i kjelleren på mindre viktige konkurranser.

- Med så tynn konkurranse som på Bislett ble det et veldig kort stevne på meg. Det er ingen fordel, men her til lands har jeg vent meg til at når det begynner å bli over 1,80 er det få eller ingen konkurrenter igjen. Det ser ut som om jeg må leve med det også i fortsettelsen, sier hun. Stine håper å hoppe opp mot pers, og helst over på tirsdag.

- Jeg er i mye bedre fysisk form enn det 1,84 i dag skulle tilsi. Derfor ser jeg lyst på fremtiden, avslutter hun.

VANSKELIG: Stine Kufaas innledet sesongen med 1,84 under vanskelige forhold på Bislett. Et godt resultat i vanskelig vær.