Nå må det bli slutt på forsøplinga, mener sjette trinn ved Gimse skole som torsdag dro rundt i Melhus sentrum for å rydde til 17. mai.

Med et sukk så noen av elevene at russekort flagret ut av en russebil som kjørte på baksida av Mega. Noen var lei av å måtte plukke ut etter andre, mens andre var glade for å få russekort.

20 sekker

Under rydderunden som foregikk på østsida og vestsida av Gaula, fant de 30 elevene nok søppel til å fylle 20 sekker. Mest var å finne rundt Megasenteret, og der var det også mange sigarettsneiper som elevene måtte plukke opp. Elevenes innsats fører til at Melhus sentrum framstår som ryddig og trivelig til 17.mai-feiringa.

- Vi har funnet flasker, glassbrott, hundebæsj og ølbokser. Det finnes søppelbøtter, og det burde være unødvendig å kaste på bakken, sier Mia T. Moe Simonsen og Johanne Schive.

- Folk bør lære å rydde etter seg, sier Kelvin A. Løvås.

- Det må bli slutt på å forsøple, sier Henrik Anthun Reime.

Magnus Ler Grøseth synes det er litt kjedelig å rydde søppel, men mener det er en fordel er at de slipper å være på skolen de timene de brukte på Rusken-aksjonen.

Sparer

Sjette trinn er med Rusken-aksjonen som pågår i Melhus før 17. mai. MelhusBanken stiller opp med pengestøtte, og kontaktlærer Tom Ødegaard forteller at elevene vil spare sin andel til en klassetur i slutten av sjuende klasse.

- Dette er et positivt trinn, og de er motivert. Elevene er framtidas generasjon som nå læres opp, sier Ødegaard.

FYLTE SEKKENE: Magnus Ler Grøseth, Kelvin A. Løvås, Mia T. Moe Simonsen og Johanne Schive fant mye søppel bak Mega.
RYDDET: Mathias Joten Aasheim, Henrik Anthun Reime og Per Olav Rimolsrønning syntes det var litt kjedelig å rydde etter andre. Men så gjorde de da en viktig jobb slik at det blir fint til 17. mai!