Søndag feires det 125-årsjubileum i Singsås kirke. Fram til da jobbes det på spreng for å få alt klart for en helt spesiell gjest.

For selv om selveste biskop Tor Singsaas er æresgjest, er det en annen figur som det kreves enda mer planlegging for å få til å komme til jubileet. Basunengelen som en gang stod i kirkespiret i den gamle kirka, ble nemlig sporet opp gjennom arbeidet med jubileumsboka, og det viser seg at den står på Norsk Folkemuseum i Oslo.

Må forsikres

Etter at engelen som alle på Singsås trodde var ødelagt, likevel ble sporet opp begynte arbeidet med å få stille ut den spesielle engelen på jubileumsdagen for den nye kirka.

– Vi jobber på spreng for å få ting på plass. Basunengelen må forsikres for en måned og fra dør til dør. Så det er en verdifull gjest som kommer, sier Haldis Hegset som er leder i jubileumskomiteen.

Privat innkvartering

Selv om den 87 centimeter høye engelen i seg selv ikke er verdt mer enn rundt 50.000 kroner, har Norsk Folkemuseum strenge regler for utlån. For at det skal være lovlig at basunengelen får komme til Singsås, må også en konservator komme personlig med engelen.

– Selv om engelen har tilhørt oss, er det ikke bare bare å få lånt den ut, smiler Hegset som kan fortelle at arbeidet med å få den spesielle gjesten til Singsås vil koste rundt 6000 kroner.

– Harald Forodden har fått i oppdrag å få med seg noen for å lage sokkel, det er krav til det også. Vi har dessuten ordnet med privat innkvartering, både til engelen og konservatoren, sier Hegset.