Fredag er det lokalmatmarked i Singsås, og Mett i Gauldal’n byr på utsalg av lokalmat ved Nye Singsås Handelsforening. Dette arrangementet er en del av Trøndersk Matfestival. Tradisjonen med lokale varianter av Trøndersk Matfestival fortsetter dermed.

Mer lokalmat kan det også bli ettersom det lørdag arrangeres Setersmak på Storbekkøya museumsseter i Midtre Gauldal. Setersmak er et arrangement som har pågått i mange år, og som måtte ta en pause i koronatiden. I tillegg til utsalg av lokalmat, blir det aktiviteter.

Sykkelritt og topptur

Søndag blir det stor aktivitet på veier i Melhus og Skaun ettersom sykkelrittet Arctic Race of Norway er innom de to kommunene. En må regne at enkelte veier er stengt en periode mens syklistene passerer. I Melhus sentrum er det lagt opp til folkefest, og det blir både aktiviteter og sykkelritt for barn. Sykkelrittet blir en mulighet til å se kjente sykkelstjerner på nært hold, og så er da Melhus kjent for sin sykkeltradisjon med utøvere som har hevdet seg på høyt nivå.

Storbekkøya museumsseter i Midtre Gauldal er stedet for den som vil smake på lokalmaten og delta i aktiviteter. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Fysisk aktivitet kan en også være med på et annet sted på søndag ettersom Gimse IL arrangerer Topp4. Dette familieopplegget ble arrangert flere ganger før koronatiden, og kommer nå endelig i gang igjen i tradisjonell form. Oppmøtestedet er Sjetnmyra (Skjetnemarka), og deltakerne kan velge hvor mange topper de vil bestige.

På søndag er det gudstjenester i Kolbrandstad stavkyrkje, og Flå kirke i Melhus. På Støren er det friluftsgudstjeneste i regi Støren kirke.

Samme dag arrangører IL Leik årets «Hølondløp» på Jårakjølen.

Fotballkamper

Det spilles en rekke fotballkamper i helga med lokale lag. Fredag er det lokaloppgjør i 6. divisjon mellom herrelagene til Singsås og Gimse. Senere samme kveld spiller Leik hjemme mot Brekken, også det i 6. divisjon.

På lørdag spiller Melhus sine herrer hjemmekamp mot Trygg/Lade i Norsk Tipping-ligaen. Helgas siste kamp i trønderfotballen, spilles mellom Charlottenlund og Trønder-Lyn i Adressa-ligaen (4. divisjon), søndag kveld.