Regnet laver ned over Melhus kommune, og det er allerede rapportert om mange flomhendelser. Kommunen merker også pågangen, og har nå etablert beredskap i form av to beredskapstelefoner.

– Mye nedbør skaper problemer mange steder i kommunen fredag. Vi får mange henvendelser fra innbyggerne, og vi har etablert to beredskapstelefonnumre, skriver kommunikasjonsrådgiver Lars Erik Sira i en pressemelding.

Slik ser det ut ved et boligfelt ved Melhus kirke. Foto: Erik Eikebrokk

Midtre Gauldal

Da Trønderbladet snakket med Svend Malum, innsatsleder i Gauldal brann og redning, i 10.45-tida, fortalte han at brannmannskapet ikke har hatt noen oppdrag relatert til jord- og flomskredfaren i Midtre Gauldal.

Malum gir følgende råd til innbyggere:

- Prøv å følg med i nærområdet rundt egen bolig. Hold stikkrenner og sluk åpne. Er man så uheldig at man får vann i kjelleren, så er det bare å ringe, så skal vi prøve å hjelpe, sier Malum.

- Har dere gjort noen forberedelser i forbindelse med varselet?

- Vi har ikke gjort noen forberedelser tilknyttet akkurat dette varselet, men vi begynner jo å bli vant til å håndtere denne typen ting. Vi har instrukser og prosedyrer som ligger klare.

Dobbelt farevarsel

Torsdag sendte Meteorologisk institutt ut dobbelt farevarsel for Trøndelag og Møre og Romsdal. Ifølge varselet vil faren for jordskred øke på grunn av vedvarende mye regn i perioden torsdag kveld til lørdag kveld. Det er på lørdag at det vil komme mest nedbør, ifølge Yr.

Trønderbladet har skrevet om at fylkesvei 6586 Lundadalsvegen er stengt på grunn av oversvømmelse:

Fredag morgen våknet Roy W. Andersen til at kjelleren var full av vann: