Lundamo legesenter er de siste som har fått en viktig gave fra Horg sanitetsforening, med den nye stolen for gynekologiske undersøkelser. Fastlege Grete Hjelmeland ved Lundamo legesenter kan ikke fullrost Horg sanitetsforenings giverglede og understreker at det er viktige gaver de gir som denne stolen til ca. 50 000 kroner.

Les også: Sanitetskvinner bryter tabu

Gammel

–Vi hadde en gammel GU-stol her ved legesenteret som vi kan kan si hadde gått ut på dato, så denne nye stolen var en kjærkommen gave for slike undersøkelser, understreker Hjelmeland. Hun bekrefter at denne GU-stolen er omtrent i daglig bruk av legene på Lundamo og kan også brukes til andre undersøkelser som eksempelvis i noen tilfeller til urinlekkasjer, visse kreft og endetarmsundersøkelser.

Les også: Idrettslag fikk hjertestartere

Innkalt

–Damer blir jo innkalt til gynekologiske undersøkelser med jevne mellomrom, og de finner også ut at det ikke er så vanskelig å gjøre når de først kommer for å ta den, forteller Hjelmeland og legger til at denne nye GU-stolen også er med på å gjøre den enklere.

Aldersgrupper

Leder i Horg Sanitetsforening, Bjørg Trøen, bekrefter at de gjerne gir gaver som er viktige for flere aldersgrupper, fra barn og unge og opp til generasjonen som kan benevnes som eldre. Horg sykehjem har også gjennom flere år fått flere gaver til god hjelp for beboere der.