Onsdag legges Nasjonal transportplan fram, og Guro Angell Gimse (H) fra Melhus forteller at utvidelse til fire felt forbi Melhus sentrum, er lagt inn i Nasjonal transportplan.

Nye Veier

- Strekninga blir gitt til Nye Veier. Nå må vi jobbe knallhardt for å få bygd E6-ramper samtidig slik at vi sparer bomiljøet gjennom Søberg, sier Gimse som er fylkespolitiker og lokalpolitiker.

Hvor mye som er satt av i Nasjonal transportplan til utvidelse av E6 forbi Melhus sentrum til fire felt, kan Gimse ikke opplyse om.

- Siden strekninga er lagt inn i Nasjonal transportplan, kommer det penger og dette er penger som kommer i tillegg til det Nye Veier har fått slik at selskapet ikke trenger å ta av samme pott. Det er opp til Nye Veier hvor de vil starte, sier Gimse.

E6 Melhus hører i dag ikke til Nye Veiers portefølje, og Nye Veier er blitt tildelt E6-strekninga fra Skjerdingstad og sørover bortsett fra ny E6 i Soknedal. Statens vegvesen har vedgått at de har glemt å melde inn behovet for å utvide E6 Melhus til fire felt. Ut fra budsjettlekkasjen fra Høyre, har regjeringa gitt strekninga til Nye Veier og antyder at det kommer penger til utvidelse av E6 Melhus. Statens vegvesen er som kjent i gang med å bygge ny E6 mellom Trondheim og Melhus.

Vil lenke seg fast

Trønderbladet har skrevet om beboerne på Søberg som hvert døgn har 500-600 lastebiler gjennom boligområdet. Tidligere gikk E6 gjennom Søberg, og så ble det bygd ny E6 utenom boligområdet. Men siden E6-ramper ble spart inn, går mye lastebiltrafikk gjennom Søberg fordi trafikk fra Hofstad næringspark og grusuttak må gjennom Søberg framfor å gå rett ut på E6.

- Hvis det ikke blir E6-ramper snart, lenker vi oss fast, sier Gimse.

Gimse forteller at Nye Veier har søkt om å få behandlet bompengefinansiering for E6 både for Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag på samme tid. Det mener Gimse gir et håp om at E6 sør for Klett ikke havner i bakleksa.

- Jeg er utrolig glad for at E6 Melhus blir med i Nasjonal transportplan, sier Gimse.

Da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var i Melhus etter invitasjon fra Melhus Fremskrittsparti, var manglende E6-ramper og tofelts E6 Melhus blant temaer lokale Frp-ere tok opp. Statsråden sa da at E6 Melhus ikke var glemt.

Samferdselssatsing

Utsettelsen av E6 sør har vært et ankepunkt mot den blåblå-regjeringa. Nå mener Gimse at ingen skal kunne klage på samferdselssatsinga i Trøndelag.

- Trøndelag får ny godsterminal, regjeringa gir 28 milliarder kroner til vei, jernbanen skal elektrifiseres, det kan bli dobbeltspor nord for Trondheim og regjeringa gir penger til E6 Soknedal, sier Gimse.

Bygginga av E6 Soknedal er blitt utsatt flere ganger, og Gimse sier at det har drøyd med bygging der på grunn av at det skal bygges tunnel. Statens vegvesen har den strekninga, og er i gang med forberedelser. Om bompengeproposisjonen behandles av regjeringa før sommerferien, kan første spadestikk tas i september ifølge prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen. Vegvesenet skulle på befaring i Soknedal i dag tirsdag, men utsatte den på grunn av snøforholdene.

Høyre har varslet kakefest på onsdag når Nasjonal transportplan legges fram av regjeringa.

Guro Angell Gimse.
I 2014 feiret Høyre med kake og selfie at E6 fra Skjerdingstad til Ulsberg skulle bygges, og så satte Nye Veier denne strekninga på bunnen av prioriteringslista.