Hun med på å sile ut det beste av det som er laget i media i Trøndelag i løpet av et år. Marit Album Kvernmo var medlem i juryen som nylig skulle vurdere arbeidet til hundrevis av trønderske journalister og fotografer.

- Det var lærerikt å være jurymedlem for et stort og spenstig fagfelt, sier hun om dommeroppdraget fra Hellkonferansen. Blant 67 bidrag er noen få kåret som årets beste.

Det er gått noen år siden hovinjenta poserte foran kamera som Gauldalens Frøken Norge-håp. Hva skjedde etterpå?

- Det var vel heller et dystert karriereperspektiv i frøkenbransjen, så jeg valgte å satse på utdanning, sier Marit. 37-åringen arbeider som seniorkonsulent ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU.

Hun har selv studert seg til en mastergrad i medievitenskap, en bachelor i pedagogikk og en master i rådgivning. Etter ti år på NTNU er hun på vei over i ny jobb i selskapet MIND.

Noen av de mer garva reporterne som deltok på journalistkonferansen sist helg husker nok den smilende ungjenta som en gang ville bli Frøken Norge. På den tida var det nok særlig en som lot seg sjarmere, Jørgen Sagmo som har vært kjæreste i 18 år. De har to jenter Mia (7 1/2) og Ida (snart 6) og bor på Tyholt.

FRØKEN: Marit Album Kvernmo som Frøken Norge-kandidat. Foto: Harald Langås