Det er SpareBank 1 SMN som står bak utdelingen av Tæl-stipendene. Til sammen delte de torsdag ut over 600.000 kroner i stipender til talenter innen musikk, idrett, kunst og veldedig arbeid i Trøndelag.

Jobber med tegnspråkpoesi

Den frie teatergruppa Teater Eureka holder til på Gimse og jobber for tiden med et prosjekt med tegnspråkpoesi. Prosjektet skal presenteres på Døves kulturdager, og Tæl-stipendet de fikk tildelt torsdag kveld skal benyttes nettopp til det prosjektet. Teatergruppa var en av seks vinnere i kategorien for kunst.

Musikk som behandling

Fra vårt område var det ikke bare teatergruppa fra Melhus som fikk med seg et stipend, også Magnhild Grøtting Husmoen fra Viggja hadde ifølge SpareBank1 tæl nok til å fortjene en påskjønnelse. Grøtting Husmoen er en 26 år gammel musikkterapeut som er under utdanning ved Norges Musikkhøgskole. Stipendet skal hun benytte til et prosjekt som er en del av hennes masteroppgave. Der studerer hun en person i koma/vegetativ tilstand for å utforske om og hvordan musikk kan inngå i et behandlingstilbud for denne gruppen pasienter.

MUSIKKTERAPEUT: Også Magnhild Grøtting Husmoen ble tildelt et Tæl-stipend fra SpareBank1 SMN. Stipendet skal hun benytte i forbindelse med utdanning ved Norges Musikkhøgskole. Privat foto