Redningsbil klarte med nød og neppe å dra opp tankbilen fra TINE fra gjørmehavet. Det er helt uvirkelig. Vegen gynger som en trampoline. Og det verste er; dette har vi sett mange ganger før i vårløsninga, rapporterer Odd A. Grønvik fra Budalen.

- Det ryktes at det er lite folk på butikken, og det er ikke så rart, for det er omtrent umulig å komme seg dit uten traktor. Postbilen har også sluttet å kjøre. Så kommer det ingen regninger i dag, uttaler Grønvik, og legger til at den dårlige veien tærer på hans lojalitet til Ap-styret i kommunen.

- Det er kommunevalg til høsten. Dette gjør så sterkt inntrykk og er så viktig at en hardnakka sosialist begynner å se seg om etter andre partier som i alle fall sier at de vil prioritere veiene.

Skolebarn må bli hjemme

Adressa.no skriver at Lærer Grethe Nordtømme og 27 barn fra Budalen ikke kommer seg på skolen på grunn av den elendige fylkesveien i bygda. Skolebussen kunne ikke kjøre mandag og heller ikke onsdag. Onsdag skal barnehagen fungere som en slags SFO. Foreldrene kan ta med seg barna til skolen om morgenen, og barnehagen som er samme bygg, skal ha tilsyn med barna etter skoleslutt, inntil foreldrene henter dem.

Måtte bli på hytta

- Vi kom oss ikke til hytta i Refsetvollen da Endalsvegen var for dårlig og Budalsvegen var sperret. Når skal fylkespolitikerne prioritere denne vegen? spør Jan Habberstad.

UT AV GJØRMA: Tankbilen fra TINE endelig gjennom gjørmehavet. Foto: Odd A. Grønvik