Flere tusen pleier å møte opp til 17. mai-arrangementet i sentrum, og fra i år er det ventet enda flere siden Brekkåsen skole skal delta for første gang. Gimse skole og Høyeggen skole starter sine barnetog fra skolene, mens toget fra Brekkåsen skole har sin start fra Melhushallen siden det blir for langt for ungene å gå helt fra Brekkåsen til Melhus sentrum. I stedet for å ta oppstilling på parkeringsplassen ved Melhus rådhus, blir det innmarsj og oppstilling på parkeringsplassen ved Melhustorget. Komiten skal undersøke om parkeringsplassen foran Melhuset også kan brukes.

Med ny oppstillingsplass og profesjonelt lydanlegg håper komiteen at problemet med dårlige lydforhold blir løst. Tidligere har det vært slik at bare de som sto nærmest scenen, kunne høre noe, og resten begynte å småprate fordi de mistet interessen. Scenen skal være plassert ved innkjørselen til rådhuset, og fra den blir det appeller, tale og fellessang. Liv Tove Talsnes som representerer speiderne, er dagens hovedtaler og hun har fått oppdraget i anledning speidernes 100-årsjubileum.

Tidligere gudstjeneste

Men før togene starter, blir det gudstjeneste i Melhus kirke. Tidligere har barnetoget gått til kirka for så å ha gudstjeneste før de lokale arrangementene startet.

- Kirka har vært veldig fleksibel i hele prosessen, sier Anne By i sentrumskomiteen.

Les hele saken i papiravisa torsdag 26. april eller pdf-utgaven

BEDRE KVALITET: Sentrumskomiteen har arbeidet hardt for å få til et kvalitativt bedre 17.mai-arrangementet, og de som stiller opp for en bedre nasjonaldagsfeiring i Melhus sentrum er Lillian Tiller, Anne By, Arild Blekesaune og Leif Nordseth.