Årsaken til stengingen var det Mattilsynet kaller uforsvarlige hygieniske forhold på lageret og i produksjonslokalene. I tillegg skal Mattilsynets inspektører ha funnet spor etter smågnagere i bakeriets lokaler, på grunn av en port som ikke var stengt godt nok.

Grundig rengjøring

- Heldigvis ble alle forholdene rettet på kort tid. Men det er klart vi ikke kan godta at smågnagere har adgang til lokaler hvor det produseres mat. I tillegg til å stenge ut smågnagerne, måtte bakeriet foreta en grundig rengjøring av lokalene, sier leder for Mattilsynets distriktskontor i Gauldal, Eivind Dragset.

Han understreker at Lium bakeri fikk tillatelse til å gjenoppta produksjonen dagen etter Mattilsynets aksjon.

- Ingen dramatikk

- Det var ingen uvanlig eller dramatisk situasjon, men vi må kreve at bakeriet stenger når det kan medføre akutt helsefare å produsere matvarer i lokalene deres. Heldigvis ble alt ordnet på kort tid, og produksjonen kunne gjenopptas dagen etter, sier Dragset.

Bakingen som skulle foregå tidlig fredag morgen ble avbrutt på grunn av stengingen. Dragset sier han ikke har vært borti lignende situasjoner ved Lium bakeri tidligere.

- Ingenting å skrive om

- Det ble funnet museskit på lageret vårt, som medførte at vi måtte stenge ei natt. Så vidt jeg vet er dette noe mange i hele landet sliter med for tiden, og jeg syns ikke det er noe å skrive om. Utsalget vårt ble forøvrig ikke stengt i det hele tatt i forbindelse med dette, sier Randi Lium ved Lium bakeri i en knapp kommentar til Trønderbladet.

BLE STENGT: Lium bakeri ble stengt av Mattilsynet forrige uke, men fikk tillatelse til å gjenåpne etter kort tid.
- INGEN DRAMATIKK: Leder for mattilsynets distriktskontor i Gauldal, Eivind Dragset, sier aksjonen mot Lium bakeri ikke er dramatisk eller uvanlig, selv om dette er første gang bakeriet måtte stenge etter ordre fra Mattilsynet.