Sist oppdatert:

Torsdag har Melhus fått registrert to nye smittetilfeller av covid-19, og enhetsleder Monica Brækken opplyser at det er utslag på én hurtigtest og én ordinær test (PCR). I begge tilfellene er ungdom smittet.

Gimse ungdomsskole har hatt flere smittetilfeller, og i tillegg er det andre som smittes.

– Det er noen nye ungdommer som oppfordres til å ta test. Testing er frivillig, men vil en ikke ta test, må en være hjemme. Vi har ingen erfaring med nekting av test, men det har vært tilfeller der det har vært vanskelig å få gjennomført test og da må de holde seg hjemme. Dette gjelder for eksempel små barn. Men det hører til sjeldenhetene at dette skjer, sier Brækken.

Folkeansamlinger

I helga har flere idrettslag planer om større arrangementer, og lørdag er det idrettsfestival og Melhusmila i Melhus sentrum. Trønder-Lyn arrangerer Vassfjellet Opp på lørdag.

– Pr. i dag er det ingen særskilte tiltak i Melhus. Men det er en tydelig anmodning fra kommuneoverlegen om at er du syk, så holder du deg hjemme. Har du mistanke om at du er smittet, så ta en test. En drar ikke på et arrangement om en er syk, sier Brækken.

Med de nye smittetilfellene står Melhus nå med 217 tilfeller av covid-19 siden starten av koronatiden i fjor.

Les også: om smitte på Gimse ungdomsskole

Les også: om vaksinering

Publisert: Sist oppdatert: